Captură video: Facebook/INQUIRER.net
Captură video: Facebook/INQUIRER.net

Cel mai bătrân mascul de urs panda din lume a fost eutanasiat, într-un parc de distracții din Hong Kong, indică Live Science.

An An a fost cel mai bătrân mascul panda în captivitate. Animalul împlinise vârsta de 35 de ani, echivalentul a 105 ani în vârstă umană

Procedura a avut loc într-un parc de distracții din Hong Kong, unde ursul locuia încă din anul 1999. Decizia a venit după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat în decurs de câteva săptămâni, potrivit unui comunicat al parcului tematic Ocean Park.

An a trăit o viață plină care s-a încheiat la vârsta respectabilă de 35 de ani. Este echivalentul a 105 ani în vârstă umană. An An ne-a adus amintiri frumoase și numeroase momente încântătoare. Inteligența și caracterul său jucăuș ne vor lipsi”, au transmis, prin intermediul unui comunicat, îngrijitorii parcului.

Masculul panda uriaș a fost primit în dar în 1999 împreună cu o femelă, pe nume Jia Jia

Cei doi panda au fost furnizați de oficiali chinezi ca parte a unui program de „diplomație a panda”. Programul prevede ca urșii panda giganți (gășiți exclusiv în China) să fie închiriați altor națiuni.

Jia Jia a murit în 2016 la vârsta de 38 de ani, făcând-o cea mai bătrână femelă de urs panda ținută vreodată în captivitate.

În sălbăticie, urșii panda trăiesc de obicei între 14 și 20 de ani, potrivit World Wide Fund for Nature.

Odată ce panda captivi ating vârsta de 20 de ani, de obicei opresc reproducerea, moment în care sunt considerați a fi „geriatrici”.

Adaptare: Live Science