Aeroport Luton
Aeroport Luton. Sursa foto: wikipedia

 Din cauza temperaturilor ridicate, care au atins o valoare record, zborurile pe aeroportul Luton din Londra au fost suspendate ca urmare a producerii  unui „defect de suprafață” pe pistă, potrivit g4media.ro.

 Conducerea aeroportului a anunțat că toate zborurile sunt afectate, chiar dacă  reparațiile sunt în curs de desfășurare

 Oficialii aeroportului Luton speră să „reia operațiunile cât mai curând posibil”, cerând scuze pasagerilor. Potrivit imaginilor, o zonă mare de formă dreptunghiulară de la suprafața pistei este examinată de personalul aeroportului. „În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la fața locului, iar lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare.”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Luton din Londra.

 Met Office a emis o avertizare roșie de căldură extremă pentru luni și marți în mare parte din Anglia, temperaturile urmând să atingă 41C (106F)

 Agenția britanică pentru Siguranța Sănătății a emis pentru prima dată o alertă de nivel 4, cel mai înalt nivel, care corespunde unei urgențe naționale. Agenția avertizează asupra riscurilor pe care căldura le prezintă chiar și pentru persoanele tinere și/sau sănătoase  Cele mai ridicate temperaturi din Marea Britanie sunt așteptate marți și ar putea depăși 40°C,  reprezentând o premieră pentru această țară. Recordul britanic a fost stabilit pe 25 iulie 2019, cu 38,7 grade înregistrate la Cambridge, în estul Angliei. Potrivit oamenilor de știință, intensificarea valurilor de căldură este o consecință directă a încălzirii globale, emisiile de gaze cu efect de seră crescând intensitatea, durata și frecvența acestora.

Viticultura viitorului: O „armată ” de rațe este folosită pentru combaterea dăunătorilor dintr-o podgorie din Africa de Sud