Poate că titlul vi se pare unul dur. Și e, nu neg. Cu toate astea, așa dur cum se prezintă, e parte din cotidianul școlilor, mai nou lăsate fără educație sexuală. O realitate ce refuză se alinieze anului 2020, în care copiii și adolescenții noștri nu au nici cea mai vagă idee despre ce trebuie să facă și cum să se ferească de anumite lucruri. Pentru că despre asta este vorba! Nu despre filme deocheate prezentate cu o haină didactică, așa cum se tot chinuie unii să ne demonstreze, blamând ideea existenței educației sexuale în școli.

De-a lungul timpului, au venit, ba unii – ba alții, și-au argumentat cum că elevii români trebuie să rămână copii și nu să fie îndoctrinați în mod abuziv cu informații despre viața sexuală. Nu furați inocența copiilor, strigau puritanii la un moment dat. Aceiași puritani care, puși în fața faptului împlinit, aruncă cu vină într-o adolescentă care rămâne însărcinată – o adolescentă care nu a rămas însărcinată pentru că a avut parte de prea multă educație sexuală, ci tocmai pentru că nu a avut deloc!

Am o veste pentru voi: instinctele sexuale pot apărea la vârste destul de fragede în cazul anumitor copii. Nu e nimic anormal în asta – e natura umană. E o tornadă pe care nu o poți opri, odată ce a început. În momentele alea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți informezi copilul, să-i explici ce se poate întâmpla cu el. Iar dacă puterea ta de convingere este sub rebeliunea lui adolescentină ar fi, totuși, bine să știe cum să se protejeze pentru ca tu, părintele, să nu devii bunic înainte de vreme.

Recunosc, din partea bisericii m-am așteptat mereu la boicotarea orelor de educație sexuală din școli. Îndoctrinații religioși vor fi mereu ceea ce sunt. E și asta o realitate și o accept, chiar dacă nu-s de acord cu ea. Însă sub nicio formă nu pot accepta o atitudine similară din partea politicienilor care ELIMINĂ EDUCAȚIA SEXUALĂ DIN ȘCOLI. De ce? Pentru că sunt perfect conștienți că voturile vin, în marea lor majoritatea, din partea celor ce cred în ideea că orele de acest fel sunt nocive. Să nu-i supărăm pe votanți! „Doamne ferește!”

Pentru că da, asta s-a întâmplat! Cu declarații ca „Decizia este la părinți, nu la unii care vor să smintească națiunea”, PNL și PSD au eliminat obligativitatea orelor de educație sexuală, lăsând totul la latitudinea părinților.

Decizia este motivată de existența anumitor „anomalii” de predare, contrare normelor bunului simț. O fi fost și-așa, n-am de unde să știu. Însă nu era mai normal să se repare, în loc să se elimine?

În concluzie, o mamă cu două-trei clase, dar cu de trei-patru ori mai mulți copii, de prin nu-știu-ce sat uitat de lume, trebuie să-i explice copilului cum să nu ajungă ca ea. E și asta o formă de a te asigura că nu scade natalitatea. Păcat că așa-zisă natalitate crescută devine invers proporțională cu nivelul de educație – de toate felurile.

Și iată cum următorul paragraf, referitor la necesitatea existenței orelor de educație sexuală în școli devine unul desprins, parcă, dintr-un vis frumos: „în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Referitor la medievala decizie, liderul USR, Dan Barna, a declarat:

”Într-o lume modernă, educația e cheia către o viață reușită. Să le negi copiilor dreptul la educație pentru sănătate, și respectiv la educație sexuală, în baza unor frici medievale în situația în care informațiile circulă în toate formele posibile pe orice ecran digital, este un gest de egoism și iresponsabilitate tocmai pentru viitorul copiilor. Copiii se protejează prin informație și educație, nu prin obscurantism și frică. Această abordare ne-a adus în situația de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”, spune Dan Barna pe Facebook.

Citește și: Iohannis avertizează: lipsa educației naște monștri

#News