PLUS a stârnit furtuna împotriva PNL, după alegerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, anunț lăudat public de liderul USR Dan Barna. Adevărul.ro publică un document care arată disperarea din PLUS, dar și pretențiile partidului lui Dacian Cioloș de la USR.

PLUS a stârnit furtuna împotriva PNL, după alegerea lui Nicușor Dan

Într-un document intern al PLUS, obţinut de Adevărul, liderii partidului ating mai multe puncte sensibile:

1. „PNL este un partid vechi, îmbătrânit în rele, care crede că accesul la putere este mai important decât societatea românească“;

2. Nicuşor Dan – „un candidat paraşutat prin forţă, orcât de mult l-am respecta“.

3. „Ne dorim o clarificare internă a USR cât de rapid se poate“.

4. „Avem trei opţiuni pentru Bucureşti“. (…) Putem să continuăm şi să îl susţinem pe Vlad Voiculescu la Bucureşti, să negociem cu Nicuşor Dan o formulă de echipă în care ne asigurăm că primăriile de sector şi consiliile din Bucureşti nu sunt parazitate de clienţii de casă ai PNL. Sau să îi oferim sprijin lui Nicuşor Dan, dar să mergem cu candidaţi ai Alianţei pe partea de sectoare şi consilii.

Redăm integral documentul care circulă printre membrii PLUS: 

Competiţia dintre PNL şi PSD este una mimată. La fel ca în cazul schimbărilor precedente de putere între PSD şi PD-L sau PNL, se modifică primele garnituri, oamenii din spate rămân aceiaşi. (…) Ţinta predilectă a PNL şi PSD este Alianţa USR PLUS şi decizia noastră de a produce o schimbare profundă în societatea românească. De aici şi teama, şi acţiunile concertate împotriva noastră.

Nu doar că nu s-au ţinut de cuvânt în nicio negociere cu noi, dar au folosit şi orice ocazie ca să încerce să ne dezbine. Desemnarea lui Nicuşor Dan şi mai ales modul în care a fost negociată şi anunţată de Orban este un exemplu definitiv. Speranţa PNL este că va produce o ruptură internă în USR şi că aceasta se va perpetua la nivelul Alianţei USR PLUS, astfel încât să ne diminueze şansele la locale şi parlamentare.

Citește și Vlad Voiculescu se retrage de la Primăria Capitalei, acuză tertipuri în culisele PNL

În ceea ce priveşte nominalizarea lui Nicuşor Dan de către PNL, ideea plutea în aer de multă vreme şi era confirmată de atitudinea lui Nicuşor Dan în cele câteva întâlniri pe care le-am avut în utlimele luni. (…)

PLUS cere clarificări urgente de la USR

PLUS consideră că e nevoie de o clarificare urgentă a situaţiei pentru a nu ajunge într-un punct din care lucrurile nu mai pot fi reparate. Noi îl respectăm şi l-am respectat întotdeauna pe Nicuşor Dan, chiar dacă nu am avut niciodată o relaţie politică propriu-zisă cu el. (…)

Ne dorim o clarificare internă a USR cât de rapid se poate, astfel încât să trecem la chestiuni care cu adevarat îi preocupă pe cei pe care-i chemăm la vot. Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei din partea USR PLUS, este o impunere a PNL din interese de imagine şi nicidecum o decizie a acestei noi forţe politice. (…)

PNL este un partid vechi, îmbătrânit în rele

PNL este un partid vechi, îmbătrânit în rele, care crede că accesul la putere este mai important decât societatea românească. Din această perspectivă, nu există o diferenţă majoră între PNL şi PSD. Una dintre misiunile noastre este să punem presiune pe PNL să se schimbe, nu să acceptăm jocurile politice şi frimiturile de la masa lui.(…)

Vezi și Nicușor Dan dezvăluie jocurile de culise pentru Primăria Capitalei. Cifre care-l propulsează în top

#NEWS