Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache (PNL), a ținut să facă câteva precizări în legătură cu afirmațiile pe care le făcuse cu ceva timp în urmă, legat de vizita la Spitalul Socola, din Iași.

Iată ce a declarat acesta:

Citește și: Caz suspect de Coronavirus în România

„Era o declarație în care explicam măsurile ce vor fi luate pee programele de sănătate și la Ordonanța pentru modificarea Legii 95, pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autusim. Nu le va fi decontat numai tratamentul, ci un serviciu integrat, care să cuprindă un logoped și psiholog. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit aceste familii greu încercate. Pot să vă asigur că de la începutul lui aprilie când va intră în vigoare noul contract cadrul, soluțiile vor fi benefice și reale . (…) În urmă cu câteva săptămâni, am vizitat Spitalul Socola și acolo la o secție de Psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulți copii internați, care au sindroame de tip autism și mulți dintre acești copii au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate și medicii de acolo mi-au povestet de o creștere a incidenței acestui fenomen. Au fost cazuri dramatice care trebuie soluționate”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la Digi 24.

Cu toate astea, Ministerul Sănătății a ținut să contrazică un pic spusele ministrului, dând, la rândul său, o serie de declarații, prin purtătorul de cuvânt:

„Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică. Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puțin copiii cu anumite afecțiuni și părinții acestora. Pentru o corectă informare a publicului, a părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătății a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate și care vin în sprijinul acestor persoane”, a transmis, marți, Ministerul Sănătății.

#News #Fara penali