Mihai Țopescu este un artist din Gorj care a transformat o pădure din judeţ într-o destinaţie turistică. Pădurea colorată de la Poienari Gorj este un loc numai bun pentru relaxare, fotografie și atrage foarte mulți turiști. Culorile predominante sunt verde, mov, roz și portocaliu.

Mihai Țopescu, creatorul Pădurii Colorate: ”Zeci de mii, sute de mii de turişti, şi e un lucru extraordinar faptul că a devenit un punct turistic şi sper că atunci când vin să îşi facă selfiuri sau să facă foto de nuntă să citească şi acele mesaje şi să conştientizeze că trebuie să protejăm natura, că nu e doar pentru noi, natura e pentru generaţiile următoare.”

Turist: Acum, în trecere, am oprit să vedem peisajul.

Reporter: Ştiţi despre ce e vorba?

Turist: Da, am văzut şi la tv şi pe Facebook şi e foarte frumos.

Reporter: Mesajul îl ştiţi care e?

Turist: Nu ştiu. Da, împotriva defrişărilor, Să se mai facă, să nu se mai defrişeze pădurile atât de mult.

Desigur, nu sunt bani pentru artă, așa cum nu sunt bani pentru natură. Defrișăm, vindem, manevrăm drujbele ilegale și ne distrugem geografia. Proiectul ar fi trebuit să fie mai amplu, dar resursele financiare ale artistului sunt limitate. Spune că a cerut ajutor Ministerului Mediului, dar nu a primit niciun răspuns.

Mihai Țopescu, creatorul Pădurii Colorate: „Să nu mai spun de politicienii care s-au angajat toţi că vor face, se vor implica în acest proiect, politicieni locali, politicieni judeţeni, nu mai vreau să îmi aduc aminte. Uitaţi cum vin turiştii, pentru mine e bucuria de a face.”

Citește și: Bacșiș pentru istorie: Castelul Peleș are nevoie de donații

#News

Foto