Puterea credinței: O femeie a parcurs pe jos 800 de kilometri pentru a ajunge la Șumuleu Ciuc

Sâmbătă sunt așteptați mii de pelerini pentru a se ruga la statuia Fecioarei Maria

De Rusaliile Catolice, mii de pelerini sunt așteptați, sâmbătă, 4 iunie, la Șumuleu Ciuc, pentru a se ruga la statuia Fecioarei Maria, informează G4media.ro. Pe tot parcursul drumului, aceștia se roagă și poartă cu ei steaguri bisericești.

O femeie din Ungaria a făcut imposibilul, parcurgând singură 800 de kilometri până la Șumuleu Ciuc. Aceasta a pornit, alături de alte persoane, pe 26 aprilie, dar pe parcurs, majoritatea au decis să ia trenul.

Femeia a recunoscut că a fost ajutată de oamenii din localitățile prin care a trecut, aceștia ghidându-o. Totodată, patru pelerini au pornit călare, din Austria, spre Șumuleu Ciuc.

Pelerinii sunt găzduiți, în localitățile în care înnoptează, de către cunoscuți sau în spații special amenajate de către autoritățile locale

De asemenea, unele restaurante și pensiuni le oferă pelerinilor mici gustări, apă și fructe pentru a-și reface puterile.

Anul acesta revine în circulație trenul ce aduce pelerini din Ungaria, circulația fiind oprită pentru doi ani din cauza pandemiei de Covid-19. Începând din această seară, circulația mașinilor pe mai multe străzi, din apropierea locului de desfășurare a procesiunii, din Miercurea-Ciuc va fi înterzisă.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, a declarat că se așteaptă să vină mii de persoane, preconizând că numărul acestora va fi mai mare ca în anii anteriori pandemiei.

Reamintim că pelerinajul de la Șumuleu Ciuc are în centru statuia Fecioarei Mare, considerată făcătoare de minuni.

Potrivit tradiției, principele Transilvaniei, Ioan Sigismund, a început să impună religia unitariană în Ciuc, Gheorgheni și Trei Scaune. Locuitorii s-au opus și au reușit să lupte împotriva armatei principelui, femeile rugându-se la statuia Fecioarei Maria, din catedrala de la Șumuleu Ciuc să îi ajute pentru a-și păstra credința.

În memoria acestui eveniment istoric, în fiecare an, în sâmbăta Rusaliilor, catolicii din întreaga lume vin în pelerinaj la Biserica Sfintei Fecioare Maria din Şumuleu Ciuc, purtând crenguţe verzi în mâini şi se roagă la statuia făcătoare de minuni.

Citește și articolul: Diana Șoșoacă a mers la pelerinajul de la Iași „cu gânduri de pace”