Premierul Ludovic Orban a anunțat în cursul zilei de astăzi că o serie de restricții ar putea fi înăsprite începând cu data de 1 august a acestui an. Printre acestea s-ar putea număra obligativitatea purtării măștii de protecție în anumite spații deschise cu factură aglomerată, cât și scurtarea programului de funcționare a anumitor terase și cluburi, după cum afirmă chiar premierul Orban.

Ludovic Orban: „Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont”

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a spus premierul.

În cadrul aceleiași declarații, Orban a mai spus că deciziile propriu-zise urmează să fie luate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ce va avea loc vineri.

„Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi va fi CNSU și miercuri ședință de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a completat Ludovic Orban.

Citește și: USR câștigă negocierile cu PNL: Dan Cristian Popescu, eliminat din cursă

#News