Dan Barna

În cursul zilei de ieri, liderul USR Dan Barna se declara nemulțumit de o serie de alegeri ale liberalilor, vis-a-vis de candidaturile cu schepsis din cadrul anumitor sectoare ale Capitalei. La momentul respectiv, Barna amintea de presupusul candidat PNL la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, acesta fiind unul dintre acele nume pe care USR nu se declara de acord.

În urma discuțiilor ulterioare, liberalii par din ce în ce mai dispuși „să lase la ei”, potrivit surselor, renunțând atât la Dan Cristian Popescu pentru Sectorul 2, cât și la Dan Croitoru, cel vehiculat pentru primăria Sectorului 5. De altfel, se pare că USR a negociat atât de bine încât la Sectorul 2 ar urma să fie susținut USR-istul Radu Mihaiu, în timp ce la 5 îl vom avea pe Cristian Băcanu.

Cu toate că PNL a cedat cerințelor USR, nu toți liberalii se declară de acord cu aceste decizii. Unul dintre aceștia este chiar europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care a declarat într-un interviu faptul că Ludovic Orban nu ar fi trebuit să renunțe la susținerea lui Dan Cristian Popescu pentru Sectorul 2.

Până la noi directive și decizii, USR poate pregăti șampania, întrucât tocmai s-a ales cu candidați comuni pentru sectoarele 1, 2 și 4, în timp ce PNL marchează cealaltă jumătate, bifând sectoarele 3, 5 și 6.

Citește și: Centrul Cultural al Sectorului 1 și Bucureștiul pe care l-am uitat

#News