Daune de sute de mii de euro pentru moartea unui bebeluș în spitalul județean din Suceava

Niciun cadru medical nu a fost tras la răspundere pentru moartea bebelușului.

Decizie finală în dosarul unuia dintre cei trei nou-născuți, morți în 2016, la Spitalul Județean Suceava. Curtea de Apel Suceava a decis ca familia lui Alexandru să primească 800.000 de euro despăgubiri, potrivit digi24.ro.

Valoarea daunelor este mai mare decât cea stabilită de Judecătoria Suceava. Amenda penală aplicată spitalului s- a redus cu aproape 1 milion de lei.

Niciun cadru medical nu a fost tras la răspundere pentru moartea bebelușului.

În 2016, în numai 7 luni, trei nou-născuți au murit la Spitalul Județean din Suceava. Unul dintre ei a fost Alexandru, născut pe 17 februarie și decedat pe 1 martie. Bebelușul a fost infectat cu 3 germeni, care au ucis trupul firav al micuțului. Expertizele de specialitate au stabilit că bebelușii ar fi murit în urma contractării unor bacterii, de la coloana de apă a unității spitalicești.

Familia lui Alexandru s-a constituit parte civilă și a dat în judecată Spitalul Județean Suceava. După 8 ani de la tragedie, a venit și decizia finală.

Spitalul Județean Suceava, trimis în judecată ca entitate, a fost găsit vinovat de judecători pentru ucidere din culpă, fiind condamnat la achitarea unei amenzi penale de 280.000 de lei. Suma este de aproape 5 ori mai mică, decât cea stabilită de prima instanță – Judecătoria Suceava, de 1.260.000 lei. Spitalul Județean Suceava va trebui să despăgubească familia bebelușului cu suma totală de 800.000 de euro. Aici, despăgubirile au fost crescute de la 650.000 de euro, cât stabilise prima instanță. Record de incendii de pădure în Amazonia, în luna februarie