Pedeapsa a venit după zece ani de procese pentru o fetiță violată de 6 indivizi. Zece ani pentru un caz care s-ar fi putut rezolva în zece zile dacă nu am fi vorbit de România. Zece ani în care poliția și magistrații au decis că sexul cu un copil de 11 ani din Hunedoara a fost consimțit.

Un individ de 52 de ani a violat un copil de 11. Nu singur și nu o singură dată. Timp de 6 luni.

Pedeapsa? 3 ani de închisoare și ceva amendă simbolică pentru restul violatorilor. Pedeapsa, până la urmă, este pentru ea.

Nu știu de câte ori am menționat viol și violatori în câteva fraze dar, independent de mine, Rechizitoriul Parchetului dpl Tribunalul Hunedoara a decis că: ”Având în vedere starea de fapt, respectiv modul cum partea vătămată a întreţinut relaţiile sexuale cu învinuiţii, apreciem că faptele acestora nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, amenda administrativă fiind suficientă pentru corijarea lor”.

Adică: un copil de clasa a patra poate consimți actul sexual, ba mai mult, poate provoca, fiind ”îmbrăcată sumar”, conform spuselor agresorului principal, Jurj Viorel, în vârstă de 52 de ani. Înutil să adăugăm sarcina rezultată, traumele familiei, traumele victimei, și plângerile clasate ca ”neîntemeiate”. Deci, Onorată Instanță, au trecut zece ani și vor mai trece zeci și tu încă nu poți face diferenţa între viol şi act sexual cu un minor.

Citește și: Terapia fără psiholog – alternativa are un nume

Conform Libertatea, să vedem ce fac azi cei 9 magistraţi:

Şofan Dumitru, cel care a întocmit rechizitoriul, este acum procuror-şef Secţie Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Nicolae Paştiu, cel care a confirmat rechizitoriul, este procuror-şef Secţie Urmărire Penală la Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Draia Sanda Ionela, cea care a respins plângerea părinţilor fetiţei, lucrează şi azi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi este procuror-şef Secţie Judiciară.

Petronela Negrea Drucan, prima judecătoare care a decis că fata de 11 ani a consimţit actele sexuale la care a fost supusă, profesează la Tribunalul Hunedoara. 

Jean Nicolae Uncheşelu, primul procuror de şedinţă care s-a opus schimbării încadrării faptei lui Jorj din act sexual cu un minor în viol, e procuror la DNA – Structura Centrală.

Monica Felicia Farcaş, preşedinta completului de la Curtea de Apel Alba Iulia care a decis că fetiţa de 11 ani s-ar fi putut apăra, este azi preşedinta Judecătoriei Blaj.

Marius Aurel Motolea, judecător în completul condus de Farcaş, profesează acum la Secţia I Civilă a Curţii de Apel Alba Iulia.

Judecătoarea Sanda Trif, judecătoarea de la Curtea de Apel Alba a ieşit la pensie în ianuarie anul trecut, iar Alina Oană este procuror DNA – ST Alba Iulia.

Nu mă îngrijorează ce se întâmplă. Deja, într-un mod ciudat, pot spune că m-am obișnuit cu veștile rele, cu nepăsarea, cu ridicatul indiferent din umeri, cu justiția oarbă și surdo-mută. Nu mă îngrijorează ce s-a întâmplat și ce se va mai întâmpla.

Mă îngrijorează că nu sunteți îngrijorați.

#News