De la „Las Fierbinți”, direct în sufletul românilor

„Voi nu vedeţi cât de săraci suntem? De ce să fim şi răi? De ce?”

Că ne place sau nu, că recunoaștem sau nu, Las Fierbinți face parte din firea românului, iar serialul de la Pro TV are capacitatea de a transmite mesaje care să ajungă și la cel bogat și la cel sărac, și la sătean și la orășean.

Iar cel mai recent este cel din acest Crăciun, în care „polițiștul Robi” a explicat, cu subiect și predicat, care este starea de fapt a societății românești, în care mulți primari „dau cu sclipici” sărăcia pe care o gestionează.

Din toate părțile se aude în luna decembrie că „de Crăciun, fii mai bun”, de la reclame, la simple vorbe, însă vremurile pe care le trăim parcă au scos răutatea la suprafață. „Voi nu vedeţi cât de săraci suntem? De ce să fim şi răi? De ce? Ce înseamnă Crăciun? Să fii mai bun, nu? Da’ voi nu sunteţi deloc aşa unul cu altul! Vă zic sincer! Mă doare sufletul când spun asta”, și-a început polițistul Robi mesajul de Crăciun, care s-a viralizat în numai câteva ore de la difuzarea episodului special.

„Voi aici aveţi ba un copil, ba o mamă, ba un tată… Io n-am pe nimeni, Aspirino! Voi sunteţi familia mea, şi eu în fiecare zi aud num’ d’astea: că cutare m-a scuipat, că cutare m-a bătut, că cutare mi-a făcut! M-am săturat! Voi credeţi că mie nu-mi ajunge? Vreau şi eu, măcar o dată, să veniţi la mine cu o reclamaţie că, nu ştiu, cutare mi-a dat o floare! Că cutare s-a uitat frumos la mine! Că cutare mi-a zis o vorbă bună! Măcar odată pe an! Să vă văd şi eu că vă bucuraţi de ceva! Uitaţi-vă la voi! Sunteţi negri la suflet de supărare”, a mai spus Robi.

Și-a continuat discursul cu un apel către primar, dar trimiterea era cu „bătaie lingă”, căci în situația asta se regăsește mare parte din societatea românească. „Dom primar să nu fiți supărat pe primarul de la Trilu că a făcut nu știu ce brad, de nu știu câți metri. Că știți ce a făcut el de fapt? A dat sărăcia cu sclipici. Și așa fac toți primarii care ne pun luminițe. Păi asta ne trebuie nouă? Luminițe? Nu! Noi trebuie să fim mai buni unii cu alții. Din ce avem să dăm ceva. Să ne ajutăm, noi între noi, că Moș Crăciun ne-a cam uitat. Pe noi ca țară, mă refer. Iertați-mă, vă rog, eu am vrut să aduc bucurie, dar se pare că nu mi-a ieșit…” și-a încheiat Robi discursul din seara de Crăciun.

Citește și: Motivele pentru care Florin Călinescu s-a „debarcat” de la PRO TV