Motivele pentru care Florin Călinescu s-a „debarcat” de la PRO TV

Banii, dar și direcția spre care se îndreaptă trustul creat de Adrian Sîrbu sunt principalele motive pentru ca fostul jurat de la „Românii au talent” a spus „Pa”

La trei luni de la „debarcarea” de la PRO TV, Florin Călinescu – figura emblematică a postului din Pache Protopopescu – a precizat care au fost motivele ce l-au determinat să renunțe nu doar la a fi jurat în „Românii au talent” ci și la tot ce ține de experiența sa în televiziunea creată de Adrian Sîrbu. În podcast-ul realizat de Micutzu, citat de Cancan, Florin Călinescu a mărturisit faptul că drumurile lui s-au complicat, la ceva vreme după ce a plecat Sîrbu, dar mai ales că parte din formatele aduse pe „sticla” PRO-ului nu au reușit să și rămână acolo, deși au fost o multitudine de încercări. Ori publicul nu s-a regăsit în noile formate, ori avalanșa de alternative pentru ceea ce înseamnă televiziunea astăzi au făcut ca acestea să nu „prindă” la public.

„Traseele s-au complicat la PRO TV pentru mine de când a plecat prietenul meu Adrian. Acum vorbești așa, în iCloud, nu te aude nimeni și nu îți răspunde nimeni. Nu am nimic cu nimeni, dar nu pot să mă uit la copiii ăia care cântă pe scenă când eu sunt cu altă direcție. La alte posturi sunt tocmite”, a spus Florin Călinescu în podcast-ul lui Micutzu.

Călinescu, nemulțumit de formatele actuale

Este cunoscut faptul pentru a (te) convinge în privința unui format este trebuie să riști. Culturile diferă atât de mult încât un format din Franța, cum a fost cel al „Fort Boyard”, chiar pe la începuturile PRO TV, pentru care s-a încercat o „variantă românească”, însă aceasta a rezistat doar un sezon.

„Cel mai nasol în viață este să nu poți să iei o hotărâre, să nu poți să greșești. Păi, cât s-a greșit la PRO TV să se vadă anumite formate, căutam actori, căutam formate scrise de români… dacă și acum PRO TV se ține cu Las Fierbinți, cu Românii au talent și toate formatele lăsate de Sîrbu, restul, cam tot ce a venit după aceea, găuri în perdea”, a mai precizat Florin Călinescu. Între timp, acesta a semnat cu Prima TV, unde pe lângă comentarea meciurilor din Liga 1 de fotbal, are și propria emisiune, zilnică: Florin Călinescu Show.

Citește și: Florin Călinescu va avea propriul său „Show”