Florin Călinescu lasă în urmă PRO TV-ul

Juratul de la „Românii au talent”, unul dintre fondatorii televiziunii post-decembriste anunță că părăsește postul care l-a consacrat

Florin Călinescu, unul dintre oamenii care a pus bazele PRO TV, ca imagine, alături de Andreea Esca și Neti Sandu, va pleca de la televiziunea care a fost „altceva” în anii de după Revoluție.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, „Floriiiin Călinescuuuu” și-a anunțat nu doar plecarea de la ProTV.  „Cu oarecare părere de rău, vă anunț că renunț la colaboarea cu actualul management al PRO TV. Deci, și la «Românii au talent»”, a scris  Florin Călinescu. Acesta va da mai multe detalii „mai încolo”, precizând totodată că vorbește „ca fondator, 1 decembrie 1995”.

Potrivit Click, reprezentanții televiziunii din Pache Protopopescu au refuzat să comenteze decizia lui Florin Călinescu, precizând că de altfel aceasta  este perioada în care se fac negocieri pentru membrii juriului de la emisiunea în care Călinescu juriza. „Nu putem comenta cu privire la postarea făcută de domnul Florin Călinescu, pe pagina lui personală de Facebook. Ca în fiecare an, este perioada negocierilor pentru membrii juriului Românii au talent. Odată ce acestea se vor încheia, publicul emisiunii se va bucura de începerea filmărilor pentru un nou sezon al celui mai iubit show de entertainment din România”, au transmis reprezentanții PRO TV.

Florin Călinescu, de șase ani în juriul „Românii au talent”

Florin Călinescu l-a înlocuit, în 2015, pe Constantin „Bebe” Cotimanis (o altă figură emblematică a PRO TV), în juriul emisiunii „Românii au talent”. Iar această mutare a fost considerată una „bombă” la acel moment.

„Am dat concurs și, dintre mai mulți concurenți, m-am mirat și eu că am avut această ocazie. Talentul meu este să vorbesc oamenilor. Mi-a fost dor de oamenii cărora mă adresam. Ma întrebau pe stradă ce fac și când revin. Românii au mai mult talent decât alte popoare. Nu am putut să refuz invitația „, mărturisea Florin Călinescu, la vremea respectivă.

De altfel, numele lui Florin Călinescu este legat de show-uri de succes,  precum „Ora șapte, bună dimineața” (1996) unde făcea „pereche” cu Mihai Călin, „Chestiunea zilei” (1996-2000) sau „Procesul etapei” (2003).

Citește și: Ana-Maria Mărgean câștigă sezonul 11 al emisiunii „Românii au Talent”