Asociația „Help Lăbuș” din Galați acuză Primăria din Vânători de „masacru pe bani publici”

„Scrie negru pe alb că dacă după cele 14 zile prevăzute în contract, câinii nu vor revendicați sau adoptați, aceștia vor fi eutanasiați!”, au scris cei de la „Help Lăbuș” pe Facebook, implorând autoritățile să își schimbe viziunea și să redirecționeze banii spre construirea de padocuri, sterilizare și campanii de promovare a adopțiilor

Foto: Pixabay.com

Asociația „Help Lăbuș” din Galați a publicat recent pe pagina oficială de Facebook un mesaj în care semnalează o situație gravă în care ar fi implicată primăria din comuna Vânători.

Help Lăbuș: „Masacru pe bani publici!!! Primăria din Vânători intentionează să încheie un contract cu asociația ”Sprijină Câinii”, cu sediul în Vaslui”

Conform Help Lăbuș, respectiva asociație, cu sediul în Vaslui, care ar beneficia de ajutorul unor „medici criminali”, s-ar fi implicat și în trecut în probleme de „gestionare a câinilor fără stăpân”, rezultatul fiind același: masacrul animalelor. Așadar, aceștia lansează un apel atât către primăria din Vânători, dar și către cetățeni, să ia act de faptul că banii publici vor fi folosiți nu atât pentru gestionarea problemei înmulțirii câinilor fără stăpân, cât pentru uciderea acestora.

„În baza contractului se propune capturarea și transportul câinilor fără stăpân la adăpostul asociației, adapost la care accesul iubitorilor de animale este interzis. Scrie negru pe alb că dacă după cele 14 zile prevăzute în contract, câinii nu vor revendicați sau adoptați, aceștia vor fi eutanasiați! Pentru tot acest masacru, primarul Costel Manolachi plătește din bani publici 1.000 de lei pentru fiecare caine omorât. Un total de 50.000 de lei!”, se mai arată în mesajul postat de asociația gălățeană.

Mai mult, Help Lăbuș atrage atenția că acești bani ar putea să fie folosiți pentru construirea unui padoc, acuzând primăria din Vânători că alege calea simplă: „crima cu sânge rece”. „Acești 50 de câini nu vor rezolva problema pe care o are comuna”, se mai arată în comunicat.

Mai mult, asociația „Help Lăbuș” este de părere că în acest fel, în câteva luni problema va reveni. „Investiți banii într-un adapost, promovați câinii pentru adopție, nu vă bateți joc de banii fundațiilor care au sterilizat gratuit în ultimul an circa 700 de câini”.

Citește și editorialul: Înmormântările la români, scenarii perfecte pentru Kusturica