Strategia națională de vaccinare anti-Covid, pe ordinea de zi a Guvernului

Strategia naţională de vaccinare anti-Covid ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joia viitoare CSAT, în sistem videoconferinţă, pe ordinea de zi fiind inclusă şi tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-Covid-19 în România, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„S-a decis ca această strategie de vaccinare să fie discutată şi aprobată în Guvern în prima şedinţă, care probabil va avea loc în această săptămână, vineri, iar săptămâna viitoare aceeaşi strategie să fie luată în discuţie în CSAT”, declara Klaus Iohannis zilele trecute, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a precizat că, după ce documentul va fi aprobat în Guvern, va fi făcut public şi o perioadă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor explica întreaga campanie.

„Eu am înțeles că sunt oameni sceptici în ceea ce privește vaccinarea, am înțeles că sunt chiar și persoane din zona medicală care încă sunt sceptice. Însă, prin această campanie și prin procedurile de punere în circulație a acestor vaccinuri, datele vor deveni mult mai clare. Și sunt convins că pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, informațiile vor veni, vor fi verificate, fiindcă pe măsură ce se vor vaccina milioane și milioane de oameni pe tot globul, vom avea foarte repede date concludente medicale”, a mai spus Iohannis. Mai mult, președintele s-a declarat dispus să se vaccineze public, dacă acest lucru va putea convinge scepticii în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid.

Citește și: Klaus Iohannis se va vaccina public

#News