Gabriela Firea: „PNL trebuie să își asume responsabilitatea”

Fostul edil al Capitalei, acum candidat pentru Senatul României, Gabriela Firea a luat „pulsul” nației, direct în stradă. Aceasta a precizat că oamenii cu care a discutat, în ieșirile din campania electorală, sunt revoltați de ceea ce se întâmplă, mai ales acum, în contextul în care Protecția Consumatorului a descoperit aproape 20 de milioane de măști de protecție neconforme.   

„Oamenii sunt revoltați. Guvernul PNL a avut nevoie de 10 luni de pandemie ca să constate că măștile pe care ne obligă să le purtăm sunt neconforme, deci nu doar am aruncat banii pe geam, dar – ceea ce este mai grav! – le purtăm degeaba pentru că nu ne protejează.

Românii s-au îmbolnăvit cu zecile de mii și au murit cu miile din cauza guvernului Orban, care nu și-a făcut deloc treaba!

Cum Orban sau vreun ministru nu-și asumă nicio responsabilitate, singura modalitate de a da socoteală este prin vot pe 6 decembrie.

Gabriela Firea, candidată PSD București pentru Senatul României

Zeci de mii de oameni s-au contaminat, mii de oameni au murit deși au respectat regulile impuse de autorități din cauză că guvernul PNL nu a fost în stare să controleze și să reglementeze comerțul cu măști neconforme, multe dintre ele ajungând să fie folosite chiar de personalul medical din linia întâi.

PNL trebuie să își asume responsabilitatea pentru că români și-au aruncat practic banii pe geam pentru a cumpăra niște măști care nu le-au oferit nicio protecție.

Este un eșec grav al guvernului susținut de Dreapta Unită, iar vinovații, în frunte cu Iohannis și cu Orban trebuie să plătească pe 6 decembrie pentru tot răul pe care l-au făcut și îl fac românilor”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

59% dintre măștile verificate, neconforme

Potrivit unui raport al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au fost verificate un număr de 35.180.666 măşti în valoare 19.763.739 lei, din care 32.997.026 măşti în valoare de 19.459.353 lei (59%) nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Unele dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, precum şi benzinăriile Lukoil România se află pe lista companiilor amendate pentru comercializarea măştilor neconforme, se arată în raportul ANPC, obţinut de AGERPRES, citat de G4Media.

Citește și: Strategia națională de vaccinare anti-Covid, pe ordinea de zi a Guvernului

#News