Alegeri Locale 2020

Ai senzația că votul tău nu contează într-atâtea mii, zeci, sute de mii de voturi? Află că, deși aparent pare adevărat, nu e! La alergerile locale, mai mult decât la oricare alte alegeri, votul tău e puternic. Să-ți explic de ce. Întrucât și localele de anul acesta se organizează tot într-un singur tur, pentru c-au învârtit-o și-au schimbat-o până ce au lasat-o tot așa, într-un tur, câteva voturi pot face diferența dintre cine câștiga și cine nu – mai ales dacă discutăm despre candidați care se luptă la mustață.

Exemplul cel mai concludent, în acest sens, este chiar cel al Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan care, potrivit sondajelor derulate în ultima perioadă, ar putea da caselor de pariuri multe bătăi de cap astăzi. Astfel, caz în care ești susținătorul oricăruia dintre cei doi, nu ți-ar părea, oare, rău să afli că celălalt a câștigat cu numai câteva voturi înaintea preferatului tău? Da, se poate întâmpla. Alegerile dintr-un singur tur au fost gândite de-așa fel, tocmai pentru că s-a observat absenteismul de la votare din ultimii ani. O strategie care te folosește pe tine drept pion – mai exact, te folosește în lipsă.

Tu folosește-ți votul și transformă-le strategia într-o loterie! Votează!

Desigur, diseară poți avea surpriza neplăcută să observi că cel pe care-l susțineai tu, indiferent despre cine vorbim, nu a câștigat alegerile. Lacrimi, tristețe, nervi în pahar. Se întâmplă. Dar dacă câștigă cine vrei tu? Da, tu ai ajutat. Mai departe vei vedea dacă ai ales sau nu corect. Noroc că peste încă patru ani poți s-o/să-l tragi din nou la răspundere.

E dreptul tău să votezi! Lasă copilăriile și teoriile conspirației și pune ștampila aia pe un candidat.

Ți-e frică de Covid?

Și mie. Și lui. Și ei. Nouă, tuturor, ne e frică. Masca pe figură (eventual una curată, de duminică) și dezinfectantul la purtător. Exact cum faci și când te duci săptămânal la supermarket, sau așa cum ai făcut în cele trei dăți când te-ai înghesuit, vara asta, la Costinești.

Plouă?

Ceartă-te cu Busu, caută umbrela aia în debara și mergi la vot!

Citește și: Alegeri în siguranță. Reguli ce trebuie respectate duminică

#News