Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost foarte tranșat în ceea ce privește moțiunea de cenzură depusă de social-democrați, pe care a numit-o „poțiune de cianură”, dar rezervat față de „negocierile” dinaintea votului de luni.

„Eu nu i-aș spune moțiune de cenzură, i-aș spune poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România, după ce trei ani au avut putere deplină. E un act de iresponsabilitate politică să depui moțiune de cenzură, să profiți de o majoritate rezultată la alegerile de acum patru ani. Din fericire în 4 noiembrie guvernarea PSD a fost oprită aproape ca prin minune”, a declarat Ludovic Orban.

Legat de negocierile dinaintea votului de luni, 31 august, Orban a fost rezervat, spunând că nu își dorește ca PSD-ul să știe cu cine a discutat.

„Negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat ca să știe PSD cu cine am negociat”, a răspuns Orban.

Conducerile reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori și deputați, să fie dezbătută și votată luni, într-o ședință care va începe la ora 14.00.

Până în acest moment, UDMR a anunțat că este indecis cu privire la acest vot, dar Ciolacu este convins că moțiunea va trece și fără votul UDMR-ului.

Citește și: Ciolacu acuză: „O parte sunt bani pentru mită ca să nu treacă moțiunea de cenzură”

#News