Ministrul Sanatatii

Deși numărul de noi cazuri de infectări cu atins un nou „vârf”, cu 1.504 de bolnavi, ministru Sănătății, Nelu Tătaru consideră că România se află pe un „platou” al evoluției epidemiologice. Într-o intervenție la Digi 24, Tătaru a precizat că pandemia „nu se tranșează în spitale”, mai mult, este încă necesară purtatea măștilor de protecție.

„Suntem pe un platou, cu o încercare de stabilizare și vom avea zile cu număr mai mare și zile cu număr mai mic. Dar pandemia nu se tranșează în spitale. Repet că încă nu am scăpat, purtăm în continuare mască”, a precizat ministrul Sănătății la Digi24.

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri. Vom avea câteva săptămâni pentru această stabilizare. Hai să lăsăm să se stabilizeze un număr de cazuri noi de la o zi, la alta, ca să putem trece pe panta descendentă.

Nu ţine doar de noi ca sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital.

Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a menționat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește reluarea activității restaurantelor, cinematografelor și teatrelor, de la 1 septembrie, așa cum se dorește, oficialul a mai precizat și că există focare în anumite județe din țară și în București, astfel că va fi nevoie de respectarea riguroasă a regulilor în vigoare.

Citește și: Orban, surprins de recordul de cazuri de infectări cu Covid-19

#News