Gabriela Firea: Ministerul Familiei va lansa o aplicație unde tinerii vor găsi informații absolut necesare privind riscurile consumului de substanțe interzise și sfaturi pentru consumatorii care vor să scape de dependență

Potrivit ministrului Familiei, unul din zece tineri din România a consumat măcar o dată substanțe interzise și există peste un milion de consumatori ocazionali.

Drogurile distrug vieți, drogurile schimbă destine, drogurile omoară, a avertizat Gabriela Firea. Potrivit ministrului Familiei, copiii noștri sunt expuși zilnic unor informații extrem de periculoase și ei nu pot distinge mereu răul de bine. Cu atât mai mult atunci când își aleg modele nu tocmai potrivite.

Gabriela Firea :Un artist din generația nouă, urmărit de sute de mii de tineri, a făcut publică rețeta unui cocktail de droguri care a ucis de-a lungul timpului mai multe vedete din întreaga lume. Chiar a povestit propria experiență cu substanțele interzise, fără să se gândească o secundă că unii tineri i-ar putea urma exemplul, în loc să se ferească. S-a mirat cu voce tare că a reușit să trăiască dar nu a arătat vreo urmă de regret și nu i-a sfătuit pe ascultători să nu-i urmeze exemplul.

Potrivit Gabrielei Firea, este cutremurătoare această iresponsabilitate de a lansa în mediul virtual informații care pot pune în pericol viața atâtor copii. Cu atât mai mult când, în România, cifrele sunt alarmante: unul din zece tineri a consumat măcar o dată substanțe interzise și există peste un milion de consumatori ocazionali.

Gabriela Firea: Trăim însă vremuri în care copiii sunt expuși unui val de informații din toate domeniile și doar educația constantă, cu informații relevante poate face diferența: copiii trebuie să afle de la specialiști care sunt efectele consumului de droguri și cum să reacționeze dacă sunt confruntați cu acest pericol. Să anunți rețeta unuia dintre cele mai periculoase cocktailuri de droguri nu are nicio explicație!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, alături de specialiști cu renume și expertiză în combaterea acestui flagel, va lansa foarte curând o aplicație în care tinerii vor găsi informații absolut necesare privind riscurile consumului de substanțe interzise și sfaturi pentru consumatorii care vor să scape de dependență. Sfaturile vor veni de la specialiști care s-au confruntat cu nenumărate astfel de cazuri. Aplicația poate fi, de asemenea, un ghid util și pentru părinții care vor să afle simptomele specifice consumului diverselor tipuri de droguri, precum și măsurile pe care le pot lua. Copiii și adolescenții trebuie să înțeleagă că drogurile înseamnă, de foarte multe ori, moarte. „Că provoacă dependență și renunțarea la aceste substanțe este un proces dureros și de durată. Comunicarea este, de multe ori, singura soluție. În această luptă avem șanse de reușită doar împreună, copii, părinți și instituții. Nu avem voie să pierdem, pentru că miza este imensă.”, a declarat Gabriela Firea. Canada se confruntă cu incendii de vegetație de amploare


dependență