Kelemen-Hunor

UDMR a fost acuzat de liberalul Rareș Bogdan că ar face un pact cu PSD, cu privire la votul moțiunii de cenzură. Președintele Kelemen Hunor a explicat, la Adevărul Live, că amendamentele la care face Bogdan referire au fost votate atât de PNL cât şi de PSD şi că nu privesc minoritatea maghiară. Mai mult, Honor a precizat că UDMR nu este încă decis cum va vota moțiunea.

„Ceea ce face Rareş Bogdan e o luptă cu PSD-ul. Ne bagă şi pe noi aşa cum a învăţat de la Iohannis sau cum a învăţat Iohannis de la Rareş Bogdan, fiindă aici nu se ştie cine de la cine a învăţat. Nici nu contează. Preşedintele comisiei e de la PNL”, a spus Honor.

Acesta a fost întrebat cum va vota UDMR moțiunea, putând exista acuze atâte de o parte, cât și de cealaltă.

„Nici nu vom vota pentru a trece moțiunea de cenzură, ca să evităm această acuză, nici nu vom vota împotriva moțiunii, ca să evităm cealaltă acuză. Noi nu suntem răzbunători. Nu ne răzbunăm nici pe Iohannis, nici pe altcineva. Noi vom lua o decizie extrem de raţională.

Din punctul meu de vedere, trebuie să pun următoarea întrebare: ce urmează după moţiunea de cenzură, cine va fi premier, are de gând cineva să facă un proiect măcar pentru patru ani de zile, ca să nu vorbim de opt ani, fiindcă în România să gândeşti pe termen lung nu numai că este un lux, ci pur şi simplu sunt foarte puţini oameni politici care mai gândesc pe termen lung, nu au această preocupare. Nu spun capacitate, că sunt unii care avea capacitatea intelectuală, dar sunt prea ocupaţi de alte direcţii”, a susţinut preşedintele UDMR.

Votul moțiunii, după ce începe școala

Altfel, social-democrații iau în calcul varianta ca votul la moțiunea de cenzură să nu aibă loc înainte de începutul anului scolar, pe 14 septembrie, au declarat  surse din PSD pentru Știri pe surse.

Potrivit surselor citate, s-a discutat în PSD să fie lăsat Guvernul să organizeze în condiții de siguranță începerea anului școlar și apoi să se dea votul care poate demite Executivul. „Există ideea să așteptăm să treacă începerea anului școlar”, a citat Știri pe surse.

Citește și: Bogdan: „PSD vinde educația românilor pentru voturi”

#News