Marcel Ciolacu

Început de an școlar și alegeri locale, fără bani. Aceasta este concluzia la care a ajuns liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, pe care a exprimat-o, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Conform acestuia, situația este una îngrijorătoare, Ciolacu acuzând Guvernul Orban că folosește banii din fondul de rezervă pentru mituire, în loc de a rezolva probleme reale ale României.

„Ca toată lumea, de fapt, din administrația locală este foarte îngrijorată, la fel ca și părinții, ce se va întâmpla pe 14 septembrie, la începerea școlii. Ne-au obișnuit să mute responsabilitatea la administrația locală. Astăzi, toate discuțiile au fost despre începerea anului școlar și mulți primari au spus că nu au bani pentru începerea școlii și organizarea alegerilor locale.

Conferinţă de presă susţinută de preşedintele #PSD, Marcel Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 27 august 2020

Vom face un demers către Guvern, poate ne vor da din fondul de rezervă al premierului, știu că o parte sunt bani pentru mită ca să nu treacă moțiunea de cenzură, dar poate, poate găsește niște bani și pentru problemele reale ale României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Nu trece, se depune alta

Liderul social-democraților a precizat că în cazul în care moțiunea de urgență ce va fi supusă votului pe 31 august nu va trece ma mai fi depusă o alta, în următoarea sesiune parlamentară. „Este posibil să mai depunem altă moțiune (după 1 septembrie) deoarece este altă sesiune parlamentară”.

„Deja sunt sunați de celebrul dl Barbu, secretarul general al Guvernului, acel infractor care îi invită pe parlamentari să bea cafele. Îl anunț că nu va reuși să fure pe ultima sută de metri parlamentari de la PSD. În acest moment sunt suficiente voturi ca moțiunea să treacă. Și fară UDMR avem suficiente voturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dacă totuși moțiunea va trece, Ciolacu l-a atenționat pe Iohannis în legătură cu „guvernul de trei luni”.  

„Ținând cont că mai sunt mai puțin de trei luni până la următoarele alegeri, președintele României, de această dată să înțeleagă, necesitatea unui guvern care să organizeze imparțial alegerile”, a concluzionat Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu este OFICIAL președintele PSD

#News