Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Liniștea a devenit un lux, iar un traseu de drumeție localizat în Taiwan impune turiștilor să nu vorbească și să facă zgomote, scriu jurnaliștii de la CNN.

Acesta a fost certificat ca fiind singurul ”traseu liniștit” din întreaga lume.

Traseul circular al lacului Cuifeng este unul de drumeție care se întinde de-a lungul celui mai mare lac alpin din Taiwan, în nord-estul comitatului Yilan, la aproximativ 135 de kilometri de capitala Taipei.

A fost recunoscut de un grup internațional non-profit ca fiind primul traseu liniștit din lume

Acreditarea a fost acordată de organizația Quiet Place International (QPI), cu sediul în SUA, care se ocupă cu cercetarea și sensibilizarea publicului cu privire la beneficiile și importanța „liniștii”, în vederea conservării acesteia în locurile urbane și naturale.

Construit pe vechile șine ale unei căi ferate forestiere, la altitudini cuprinse între 1.900 și 2.000 de metri deasupra nivelului mării, traseul traversează o pădure luxuriantă, acoperită cu mușchi verde și gros, care acționează ca un strat de „spumă naturală care absoarbe sunetul”, a precizat QPI într-un comunicat.

Cel mai mic volum măsurat pe traseu este mai mic de 25 de decibeli, ceea ce reprezintă clasificarea QPI pentru ”aproape silențios”, mai arată sursa citată.

Traseul are o lungime de aproape 4 kilometri și este frecventat de turiști veniți din toate colțurile lumii

În condițiile în care turismul țării a fost foarte afectat din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu coronavirus, certificarea reprezintă o veste bună pentru Taiwan, traseul atrăgând turiști din întreaga lume.

Pentru o insulă dens populată, faptul că o apărut primul traseu liniștit certificat din lume are o semnificație specială”, a declarat Lin Hua-ching, director al Biroului de Silvicultură.

Adaptare: CNN