Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Și eu susțin turismul și mereu am fost de părere că România are multe de oferit. Și îmi place să cred că, înainte de a trece granițele, ar fi mai bine să ne cunoștem țara. Și nici nu este greu, atât timp cât ne dorim să o cunoaștem. Este nevoie de un plan, ceva timp liber, probabil o hartă reală sau virtuală și toate se rezolve.

Am observat zilele trecute că există o inițiativă frumoasă. Și este și o inițiativă pentru viitor. Un plan pe care îl susțin și care vrea să facă în ciudă coronavirusului. Sau vrea să ne redea optimismul:

”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, dă startul campaniei ”Fii ambasadorul turismului românesc!”, o provocare digitală care îşi propune să susţină industria ospitalităţii, greu încercată în acest an, încurajând astfel românii să redescopere frumuseţea ţării noastre şi să o promoveze în mediul online.

Iniţiativa este sprijinită de nume cu notorietate din România, prin mesaje video pozitive, de încurajare a turismului intern”, a informat ministerul, potrivit News.ro.

Nu sunt curioasă cine o susține, atât timp cât există implicare. Între izolare și călătorie este doar un pas. Se va face greu, dar se va face. Și o spun cu optimism.

”Susţin turismul românesc! Vara aceasta este despre România. Anul acesta este vorba despre România. Haideţi să fim toţi ambasadori ai turismului românesc! Fii şi tu un ambasador la turismului românesc!”, a fost îndemnul ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, transmis în deschiderea campaniei.

Este, într-adevăr, o provocare și un start. Până la urmă, nimic nu durează o veșnicie. Nici măcar virusul.

Și, dacă știm să ne gestionăm timpul și răbdarea, putem să ne facem planuri. Chit că sunt planuri imaginare pentru obiective turistice reale.

Citește și: Vadu-Corbu: Plajă e distrusă, amenda e redusă

#News

Foto