Casa Christie’s va pune în vânzare, pe 11 mai, diamantul „The Rock”, cea mai mare piatră prețioasă de acest fel scoasă vreodată la licitație, având 228,31 de carate.

Diamantul a fost extras, în urmă cu 20 de ani, dintr-o mină din Africa de Sud și are mărimea unui ou de găină. Reprezentanții casei Christie’s speră să primească pe diamant cel puțin 29 de milioane de euro.

„El se va alătura colecţiei legendare de pietre preţioase care au trecut prin saloanele casei Christie’s din 1766”, a declarat directorul secţiei de bijuterie internaţională a casei, Rahul Kadakia.

Diamant unic scos la licitație pe timp de criză. Cine va fi cumpărătorul

Pe lângă diamantul „The Rock”, o altă surpriză este celebrul diamant Crucea Roșie, cu 205,07 carate. Acesta a mai fost scos la vânzare în urmă cu 104 ani, în cadrul unei operațiuni de strângere de fonduri pentru organizația cu sediul la Geneva.

Piatra prețioasă a fost descoperită tot în Africa de Sud, aceasta fiind oferită spre vânzare de către Diamond Syndicate din Londra, în folosul Crucii Roşii Britanice şi a Ordinului Sfântului Ioan din Ierusalim (Cavalerii de Malta). În perioada respectivă, diamantul a fost vândut pentru suma de 10 mii de lire.

Pentru a doua oară, o parte din încasările obţinute din vânzarea acestei nestemate vor fi destinate activităţilor umanitare ale Crucii Roşii, notează Christie’s în comunicatul său.

Citește și: Regina Elisabeta, omagiu pentru prințul Philip: „Viața înseamnă și despărțiri definitive”