Sursa foto: Digi24

Regina Elisabeta a II-a i-a adus un omagiu soțului ei cu ocazia Crăciunului, ea precizând că această sărbătoare nu mai este la fel după ce pierzi pe cineva drag. „Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva iubit. Anul acesta, în mod deosebit, înțeleg de ce”, a spus regina într-un mesaj personal, relatează BBC.

Totodată, ea a mărturisit că i-a simțit prezența „iubitului ei” pe perioada sărbătorilor, afirmând că „viața înseamnă și despărțiri definitive.”

Regina Marii Britanii, mesaj emoționant de Crăciun

„Sclipirea aceea poznașă și întrebătoare era la fel de luminoasă la final ca atunci când l-am văut prima dată. Dar, bineînțeles, viața înseamnă și despărțiri definitive, la fel cum înseamnă și prime întâlniri. Și, oricât de tare ne e dor de el, mie și familiei mele, știu că și-ar dori să ne bucurăm de Crăciun”, a mai spus regina.

Ea a vorbit într-un cadru în care apare și o fotografie cu cei doi de la nunta lor de diamant, din 2007. În poză, regina poartă aceeași broșă pe care și-a pus-o pentru mesajul de Crăciun. De asemenea, ea a purtat-o și în luna de miere, în 1947. Prinţul Philip i-a stat alături reginei Elisabeta a II-a timp de 74 de ani şi a fost cel mai lonvegiv prinţ consort din istoria regatului.

Reamintim că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a anulat tradiționala ședere la Sandringham pentru Crăciun. Ea a decis să își petreacă sărbătorile la Castelul Windsor, aproape de Londra.

Medicii au sfătuit-o pe suverana în vârstă de 95 de ani să se odihnească după ce a petrecut, în urmă cu ceva timp, o noapte la spital, unde i-au fost făcute mai multe investigații. Mai mult, ea a renunțat și la tradiționala sa reuniune de familie care trebuia să aducă împreună circă 50 de persoane la Castelul Windsor.

Elisabeta a II-a este regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth.

Mesajul de Crăciun oferit de regină este o tradiție anuală britanică, începută în 1932 cu un discurs la radio susținut de regele George al V-lea, bunicul reginei.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit astăzi