Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Oficialii din cadrul Națiunilor Unite au declarat că acțiunea pe care omenirea o asupra climei contribuie la un număr din ce în ce mai mare de dezastre.

Toate acestea au loc la nivel mondial, informează AFP, citat de Radio Eco Natura.

Potrivit raportului, există între 350 şi 500 de dezastre, la scară medie şi mare. Toate au avut loc, în fiecare an, în cursul ultimelor două decenii.

Costul acestora s-a ridicat, în medie, la aproximativ 170 de miliarde de dolari, pe an, în decursul ultimului deceniu.

Omenirea va trebui să se obișnuiască, din ce în ce mai mult, cu episoade de secetă, temperaturi extreme și inundaţii

Numărul dezastrelor este de aşteptat să crească la 560 pe an – sau 1,5 pe zi – până în 2030 (comparativ cu 400 în 2015). Acestea pun în pericol milioane de vieţi.

Lumea trebuie să facă mai mult pentru a integra riscul de dezastru în modul nostru de a trăi, de a construi şi de a investi”, a declarat secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed, în prezentarea raportului.

Conform sursei citate, oficialul a făcut apel la comunitatea internaţională să decupleze umanitatea de la această ”spirală de autodistrugere”.

Secretarul general adjunct al ONU: ”Trebuie să transformăm complacerea noastră colectivă în acţiune. Împreună putem încetini ritmul dezastrelor ce pot fi prevenite”

Conform raportului, amploarea şi intensitatea dezastrelor sunt în creştere.

În plus, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa sau au fost afectate de dezastre în ultimii cinci ani este multe prea mare.