Sursa foto: hei-prometheus.eu
Sursa foto: hei-prometheus.eu

Luni, 28 noiembrie, va avea loc un nou workshop în cadrul proiectului PROMETHEUS, invitat fiind Bogdan Constantinescu, din cadrul PRO Recycling & Consulting.

Anunțul a fost făcut de Centrul de Transfer Tehnologic al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare.

Noul episod din Workshop Series Prometheus România 2022 se intitulează ”Plătește cât arunci. Transformare digitală în colectarea inteligentă a deșeurilor” și va avea loc online, luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 13.00.

Bogdan Constantinescu are o experiența de 21 ani în domeniul gestionării deșeurilor, în special în eficientizarea activității companiilor din domeniul gestionării deșeurilor, furnizarea de soluții pentru îmbunătățirea activității serviciilor de management al deșeurilor: „plătește pentru cât arunci” PAYT- pentru firmele de salubrizare, trasabilitatea deșeurilor

PRO RECYCLING & CONSULTING SRL oferă soluții de eficientizare, inclusiv soluții SMART CITY, pentru serviciile de utilitate publică în vederea trecerii la economia circulară.

În cadrul evenimentelor se vor prezenta: sistem de colectarea inteligenta a deșeurilor reciclabile în zone rezidențiale aglomerate (blocuri cu ghenă, cu P>8 etaje), sistem de colectare inteligentă a deșeurilor municipale prin identificare și/sau cântărirea pubelelor de deșeuri, insulă ecologică digitalizată – punct de colectare a fracțiunilor de deșeuri municipale colectate separat, compus dintr-un set de containere subterane sau supraterane, protejat anti vandalism și împotriva accesului neautorizat și digitalizat pentru acces cu card pentru persoanele arondate, dotat cu cântar pentru determinarea cantității aruncate de fiecare utilizator (ECOINSULE).

Toate soluțiile propuse răspund la cerințele legislației în vigoare privind aplicarea conceptului „plătește pentru cât arunci” (PPCA).

Proiectul PROMETHEUS este o inițiativă a unor universități, centre de cercetare și întreprinderi din Grecia, Țările de Jos, Italia, România și Macedonia de Nord

Evenimentele dedicate inovării și antreprenoriatului se desfășoară sub umbrela proiectului PROMETHEUS 797 ”Inovarea și antreprenoriatul în domeniile transformării digitale, economiei circulare și dezvoltării durabile”, proiect finanțat de EIT Manufacturing.

Scopul PROMETHEUS este acela de a dezvolta și împărtăși capacitățile de sprijinire a inovării și antreprenoriatului în domeniul transformării digitale legate de economia circulară, schimbările climatice și dezvoltarea durabilă.