Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Cercetătorii din SUA au descoperit o legătură genetică între persoanele cu ascendență africană și un tip agresiv de cancer mamar, transmite BBC.

Experții speră că descoperirile lor vor încuraja mai mulți oameni de culoare să se implice în studiile clinice în încercarea de a îmbunătăți ratele de supraviețuire pentru persoanele duagnosticate cu această boală.

Alimentația sănătoasă sau sportul nu protejează împotriva cancerului mamar

Articolul a expus cazul unei femei de culoare care a dus un stil de viață sănătos, a făcut mișcare în mod regulat, dar care, nu cu mult înainte de ziua ei, a primit un diagnostic care a șocat-o.

N-am crezut niciodată că am de ce să-mi fac griji. Tocmai mi-au spus că am cancer la sân. Majoritatea oamenilor despre care știu că au cancer nu au supraviețuit, așa că am fost devastată. Sunt foarte speriată”, a descris Laverne Fauntleroy, o femeie afro-americană de 53 de ani din New York.

Femeile de culoare sunt mai predispuse la o formă foarte agresivă a cancerului de sân

Laverne a aflat că avea cancer de sân triplu negativ (TNBC).

Este un tip de cancer mai rar întâlnit, dar evoluează rapid și are mai multe șanse să se răspândească. De asemenea, acest tip poate să revină, iar șansele de supraviețuire sunt minime.

Acestă formă este mai frecventă la femeile sub 40 de ani și afectează în foarte multe femei de culoare.

Un studiu publicat în revista JAMA Oncology a constatat că femeile de culoare diagnosticate cu TNBC au cu 28% mai multe șanse de a muri din cauza acestei afecțiuni decât femeile albe cu același diagnostic.

Acum, un nou studiu a confirmat o legătură genetică definitivă între ascendența africană și TNBC.