De ani buni, presa s-a transformat din ziarul cu care ne începeam dimineața, în site-ul pe care îl accesăm, îl preferăm și în care ne punem încrederea. Desigur, tehnologia poate complica lectura, existând pop-up-uri, reclame și eterna și enervanta notificare GDPRS.

Există ”Vrei să te abonezi la pagina noastră?” așa cum există și tutoriale apărute din neant despre ceaiul miraculos care te scapă de kilogramele în plus. Sau ingredientul minune pe care îl ai în casă și care te scapă de papiloame. Cu toate aceste, românii sunt încă răbdători, informați, iar faptul că există un procent care încă preferă lectura știrilor, nu poate fi decât îmbucurător.

PESTE JUMĂTATE DINTRE ROMÂNI CITESC PUBLICAȚII DE ȘTIRI ATUNCI CÂND PETREC TIMP ÎN MEDIUL ONLINE: STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH DESPRE ACTIVITĂȚILE ROMÂNILOR PE INTERNET

În urma unui studiu realizat de Reveal Marketing Research s-au urmărit principalele activități ale românilor, atunci când stau pe Internet, într-o săptămână obișnuită. Pe lângă activitățile de divertisment (muzică, filme, socializare, streaming video), românii preferă să fie informați, accesând site-urile de știri.

Care sunt principalele activități online ale românilor?

– Accesarea rețelelor de social media este activitatea cea mai frecventată de români atunci când stau pe Internet cu 83% dintre respondenți cu această opțiune.

– Schimbul de e-mailuri este pe locul 2 în topul activităților românilor în mediul online, 73% din totalul eșantionului menționând această variantă.

– Peste jumătate dintre români (55%) citesc publicații de știri atunci când petrec timp în mediul online.

– 43% dintre români afirmă că au făcut cumpărături online în ultima săptămână.

Ce au căutat românii pe internet în pandemie: „hârtia igienică”, „cum să te tunzi” sau „pâine”

Pandemia a modificat multe comportamente, și, în ceea ce privește căutările pe Google, românul a bifat cuvinte cheie amuzante: „hârtia igienică”, „cum să te tunzi” sau „pâine”. Cu toate acestea, știrile rămân știri, iar păreristica din televiziuni a fost înlocuită cu lecturarea știrilor de pe Internet.

În ciuda opiniei generale și în ciuda generalizărilor de duzină, românul rămâne informat și rămâne fidel publicațiilor de știri.

Citește și: Bill Gates: ”Toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente”

#News