Deputatul Vlad Popescu-Piedone. Foto: Facebook

Autoritățile nu au luat nicio măsură pentru semaforizarea corespunzătoare din zona din zona Străzii Antiaeriană, deși un tânăr de 19 și-a pierdut viața în timp ce traversa pe una dintre trecerile de pietoni fără marcaje rutiere cu rol de avertizare. Oamenii se simt în pericol, dar edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a rămas indiferent.

Astfel, deputatul Vlad Popescu-Piedone a depus un memoriu la Primăria Municipiului București în acest sens. El cere ca Nicușor Dan să găsească de urgență soluții bugetare și tehnice pentru a rezolva situația celor două treceri de pietoni din Sectorul 5.

Nu este normal ca autoritățile competente să nu ia nicio măsură pentru rezolvarea acestei probleme, mai ales după evenimentul tragic din 11 octombrie, când un tânăr de 19 și-a pierdut viața în timp ce traversa pe una dintre trecerile de pietoni unde nu există marcaje rutiere cu rol de avertizare, indicatoare fosforescente sau un sistem de semaforizare. Din nefericire, în urmă cu doi ani, o altă persoană și-a pierdut viața în aceeași zonă, dar nimeni nu a luat nicio măsură. Nu putem aștepta ca o nouă tragedie să aibă loc pe Strada Antiaeriană! NU este normal ca în anul 2022 oamenii să fie nevoiți să facă zilnic proteste pentru a-și proteja propriile vieți! NU trebuie să mai așteptăm alte tragedii pentru a acționa!”, a declarat Vlad Popescu-Piedone.

Nicușor Dan, somat de deputatul Vlad Popescu Piedone, să ia măsuri pentru semaforizarea Sectorului 5

De altfel, fluidizarea traficului rutier rămâne una dintre principalele probleme ale Capitalei. Astfel de situații au remarcat și consilierii din Sectorul 1 București, care i-au cerut primarului Clotilde Armand să renunțe la panseluțe și borduri, pentru a amenaja mai multe parcări.

Deputatul Vlad Popescu- Piedone este siderat, deoarece o problemă atât de evidentă nu poate fi soluționată de actuala administrație a Bucureștiului.

Memoriul depus de deputatul Vlad Popescu-Piedone la Primăria Municipiului București

Vă promit că în calitatea mea de deputat în Parlamentul României, voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca zona Străzii Antiaeriană să fie una sigură! Viața dumneavoastră are prioritate!”, le-a transmis el cetățenilor din Sectorul 5 București.

Memoriul a fost depus, miercuri, 26 octombrie, iar edilul Capitalei, Nicușor Dan, are 30 de zile să dea curs acestei solicitări.