Gabriela Firea: Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurilor expertizate în timpul mandatului meu de primar general. Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!

Gabriela Firea amintește că au trecut trei ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat, podul fiind una dintre principalele legături ale Capitalei cu județul Ilfov .

Gabriela Firea critică faptul că Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurilor expertizate în timpul mandatului ei de primar general. Multe dintre aceste obiective de investiții au fost cedate către alte primării de sector, șantierele care erau în lucru fiind blocate cu lunile, este acuzația adusă de către fostul edil general al Capitalei.

Gabriela Firea: Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!

Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Firea amintește că au trecut trei ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat, podul fiind una dintre principalele legături ale Capitalei cu județul Ilfov și chiar singura rută către localitățile Mogoșoaia și Buftea. Primăria București a avut nevoie doar de un an pentru finalizarea lucrărilor care așteptau de zece ani!. Gabriela Firea a declarat că În 2016, când a preluat mandatul de primar general, Podul Străulești era într-o stare gravă, fiind printre podurile din Capitală care erau un pericol public, tranzitat de sute de autovehicule zilnic. Podul nu fusese consolidat niciodată în 70 de ani, o parte din zidul de susținere fiind surpat, împreună cu trotuarul și o porțiune din prima bandă de circulație. „Am decis de urgență consolidarea sa, iar în doar un an, așa cum am promis, am redat circulației rutiere și pietonale un pasaj sigur și modern. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje, băgată în insolvență în mandatului lui Nicușor Dan. Am mai făcut un lucru extrem de important pentru podurile și pasajele din București: am actualizat expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale Municipalității”, a declarat Gabriela Firea.

Rezultatele au arătat că 6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții ce nu au fost niciodată consolidate

Până la finalul mandatului de primar al Gabrielei Firea, s-a reușit consolidarea integrală a Podului Străulești, consolidarea și reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda-Crângași, fiind aprobați indicatorii tehnico-economici pentru consolidare Podului Fundeni, unde urma să înceapa lucrările.

Ministrul Gabriela Firea caută soluții pentru prevenirea sarcinilor în cazul adolescentelor: „Suntem printre campionii Europeni în clasamentul copilelor cu copii”