Alexandru Rafila

Nu avem încă o dată exactă, dar avem o lună cu multe date: iunie. Nu sunt microbiolog și nici medic, dar l-am urmărit pe Rafila încă de prin februarie și am ajuns mereu la aceeași concluzie: Alexandru face mereu un rezumat. Ce vedem la știri, ce citim în presă, ce ne dă cu plus sau cu minus, toate sunt în rezumatul lui.

Dacă numerele stagnează, ne va spune că numerele au stagnat. Dacă există cazuri în plus, ne va spune de creșterea numărului. Dacă se moare, ne va spune ceva despre decese. Dacă se anunță pe vreun post că din iunie vom fi mai liberi, Rafila va concluziona că din iunie vom fi mai liberi:

”Ne situăm pe o pantă descendentă de două săptămâni. Avem între 150 și 210 cazuri zilnic. Din fericire s-a păstrat, deși a existat o îngrijorare foarte mare după 15 mai. Probabil că au fost situații punctuale, nu extinse, ne menținem în această plajă, probabil că măsurile luate de autorități vor face posibilă reluarea anumitor sectoare ale economiei.

Este o dată și 1 iunie când s-ar putea lua anumite măsuri pentru repornirea unor activități și mai apoi 15 iunie când se va lua un nou set de măsuri. Deocamdată nu avem date care să arate un trend ascendent, așa că este posibil să se poată lua noi măsuri de relaxare”.

Câteodată am impresia că Alexandu era genul de băiat care, la lecție, repeta ce-i sufla colegul din banca a doua. Doar că suntem deja în 2020. Și am vrea să ne întoarcem în 2019. Și nici chef de lecții nu mai avem. Suntem în anul în care am rămas cu toții repetenți, în care am obosit și în care fix repetițiile inutile și sublinierea evidentului obosește. Evidentul obosește. Informațiile vechi obosesc.

Aștept știri noi, știri pozitive, dar voi continua să-l analizez pe Rafila. Și nici nu-mi va scăpa faptul că repetă ce spun alții.

Sunt foarte curioasă ce va spune Alexandru prin iunie când vom fi (probabil) ceva mai relaxați. Parcă văd titlul cu ”Rafila a declarat: iunie e o lună relaxată”.

I-aș schimba de pe acum numele în ”Alexandru Evident”, dar nu-mi permite legea.

Citește și: Bănescu, depre Paștele lui Teodosie: treaba lui!

#News