Românii vor mai avea parte de 8 zile libere legale până la finalul anului, din totalul de 15 zile acordate de stat. Următoarea zi liberă legală va fi data de 1 iunie, Ziua Copilului, urmată de 7, respectiv 8 iunie, când sunt sărbătorite Rusaliile.

În total, în anul 2020 sunt 15 zile libere legale:

1 şi 2 ianuarie 2020 – Anul nou

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

17 aprilie – Vinerea mare

19, 20 aprilie – Paştele

1 mai – Ziua Muncii

1 iunie – Ziua Copilului (luni)

7 şi 8 iunie – Rusalii – (duminică, luni)

15 august – Adormirea Maicii Domnului (sâmbătă)

30 noiembrie – Sfântul Andrei ( luni)

1 decembrie – Ziua Naţională a României (marţi)

25 şi 26 decembrie – Crăciunul (vineri, sâmbătă).

Potrivit legii, sărbătorile legale în România sunt zilele declarate nelucrătoare și sunt altele decât cele de sfârșit de săptămână. Salariaților care nu pot întrerupe munca datorită procesului de productie sau specificului activitatii, trebuie să li se înlocuiască cu alte libere în urmatoarele 30 de zile. În cazul în care nu se acordă zile libere, lucrătorul trebuie să beneficieze pentru zilele lucrate de sărbatoare de un spor financiar adăugat salariului.

Pentru angajații care aparțin altor culte religioase (protestanți, catolici), pe lângă cele 15 sărbători legale în care au liber, beneficiază și de două zile nelucrătoare pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, în plus față de creștini, potrivit informațiilor din Codul Muncii.

#NEWS