Spitalul Judetean Constanta
Spitalul Judetean Constanta. Sursa foto: bzi.ro

 Decizie de ultima oră  luată de către conducerea Spitalului Judeţean Constanţa, potrivit g4media.ro. Astfel, din cauza stocului limitat al unui medicament folosit după realizarea anesteziilor, au fost suspendate operaţiile care nu sunt urgente. Medicamentul are rolul de a decontracta musculatura pacientului, după efectuarea intervenției chirurgicale.

 Miostinul, care are ca substanță de bază neostigmina, se foloseşte după anestezie

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Ionuţ Cornel Ionescu, a declarat, că unitatea spitalicească are deocamdată în stoc medicamentul Miostin. Deoarece medicamentul lipseşte momentan de pe piaţă din cauza unor probleme ale producătorului, conducerea spitalului a decis ca medicamentul să fie folosit doar în cazul operaţiilor urgențe. Potrivit managerului Spitalului Județean Constanța, dacă ar fi realizate toate operațiile, stocul de miostin s-ar epuiza într-o săptămână. Acesta a mai precizat că în decursul următoarei săptămâni vor fi amânate o serie de operații, cum ar fi cezarienele, dar se va interveni în cazul unui accident cu victime multiple.

Managerul Spitalului Județean Constanța a mai declarat că problema este una la nivel național

“Cele mai multe spitale au probleme cu acest medicament care lipseşte din cauza producătorului. Noi avem un stoc, dar dacă facem toate operaţiile care nu sunt urgente într-o săptămână rămânem fără el. Am luat în calcul suspendarea operaţiilor care nu sunt urgențe şi care pot fi amânate pe o perioadă de o săptămână, o săptămână şi jumătate şi să ţinem stocul de medicament pe care îl avem pentru operaţiile urgențe în cazul unor accidente, traumatisme. În cazul unui accident cu victime multiple suntem obligaţi să intervenim. Din această cauză am amânat operaţiile urgente, cezarienele”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

Potrivit managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Miostinul este un medicament folosit după anestezie pentru decontractarea musculaturii. Când se face anestezie se contractă musculatura, Miostinul fiind folosit imediat după anestezie, a mai explicat acesta.

Simona Halep, de nerecunoscut după operația suferită la nas