Casa Regală a publicat prima fotografie a mormântului Reginei Elisabeta a II-a 

Este o placă funerară simplă de marmură neagră belgiană.




Casa Regală a Marii Britanii a prezentat prima fotografie cu noua piatră funerară din Capela memorială Regele George al VI-lea, sub care se află rămășițele reginei Elisabeta a II-a, potrivit ziare.com.

 Elisabeta a II-a, soțul ei, Philip, tatăl ei, George al VI-lea, și mama ei, Elisabeta, sunt înmormântați sub o placă simplă de marmură neagră belgiană, pe care sunt inscripționate numele lor, înconjurate de flori și coroane de flori

  Pe piatra din marmură neagră belgiană sunt trecute numele reginei Elisabeta II (1926-2022), prinţului consort Philip (1921-2021), dar şi a părinţilor reginei Elisabeta II, regele George VI (1895-1952) şi Elisabeta (1900-2002). Noua piatră funerară o înlocuieşte pe cea cale  dedicată regelui George VI şi reginei mamă. Regina Elizabeth II a fost înmormântată, luni, alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor.
Luni s-a desfășurat o ceremonie funerară la Capela St George, la care au participat  membrii familiei regale și cei 15 prim-miniștri ai regatelor care au servit alături de suveranul britanic în calitate de șef de stat.

Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, a fost apoi înmormântată în cadrul unei ceremonii private în Capela memorială George al VI-lea de la Castelul Windsor

 Membrii Familiei Regale, în frunte cu Regele Charles al III-lea, au revenit, luni seară, la capela St George de la Windsor, pentru slujba privată de înmormântare a Reginei Elisabeta. Detaliile ceremoniei nu au fost dezvăluite, Palatul Buckingham numindu-o ”un eveniment de familie profund personal”. Capela va fi din nou deschisă publicului începând de joi, intrarea costând 26,50 lire sterline (29,66 euro) în timpul săptămânii și 28,50 lire sterline (31,90 euro) duminică.

Guvernul britanic nu a dezvăluit suma exact pe care o va cheltui pentru cele 10 zile de funeralii, dar o estimare făcută de presă arată că britanicii vor cheltui circa 6 milioane de euro. Ultimele funeralii de stat din Marea Britanie au fost cele ale fostului prim-ministru Winston Churchill, în 1965, dar în ultimii ani au avut loc alte înmormântări care oferă o perspectivă asupra costurilor finale. De exemplu, funeralii din 2002 ale Reginei Mamă Elisabeta au costat circa 6,1 milioane de euro, iar cele ale Prințesei Diana sunt estimate la 5,7 milioane de euro.

Simona Halep, de nerecunoscut după operația suferită la nas