A murit cea mai venerată cântăreață din India

Averea artistei este estimată la 50 de milioane de dolari.

Lata Mangeshkar, cea mai cunoscută și îndrăgită cântăreață din India, a murit la vârsta de 92 de ani într-un spital în Mumbai, scrie BBC. În cei 50 de ani de activitate în industria muzicii, Mangehkar a interpretat peste 30.000 de cântece în 36 de limbi.  

Pe 8 ianuarie 2022, artisa a fost testată pozitiv pentru Covid-19, ea fiind internată la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Breach Candy. Pe 28 ianuarie, medicii au scos-o de pe ventilator, dar la nici o săptămână, Mangehklar a fost internată din nou după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Guvernul de la Delhi a anunțat două zile de doliu, steagul național fiind arborat în bernă în toată țara. De asemenea, faimoasa cântăreață va avea parte de o înmormântare de stat, iar locul și data când va avea loc ceremonia nu a fost încă anunțată de către autorități.

O viață închinată muzicii

Narendra Modi, premierul Indiei, a declarat că moartea celei mai iubite cântărețe din popor a lăsat „un gol care nu poate fi umplut.”

„Blânda și grijulie Lata Didi ne-a părăsit. Ea lasă un gol în națiunea noastră care nu poate fi umplut. Generațiile viitoare își vor aminti de ea ca de un stâlp al culturii indiene, a cărei voce melodioasă avea o capacitate inegalabilă de a hipnotiza oamenii”, a scris premierul pe Twitter.

Mangeshkar s-a născut pe 28 septembrie 1929 în orașul Indore, aceasta începând să învețe muzică de la frageda vârstă de cinci ani de la tatăl ei ce lucra în teatru. După moartea tatălui, artista s-a mutat împreună cu familia ei în Mumbai, unde a început să cânte pentru filmele Marathi.

Totodată, Mangeshkar a și jucat în mai multe filme, având roluri mici, aceasta afirmând mai târziu că „era fericită cântând”. Cântăreața a primit, în 2001, cea mai înaltă onoare a Indiei pentru civili, „Bharat Ratna”. Aceasta are și o soră, care este, de asemenea, o celebră cântăreață de la Bollywood.

Chiar dacă averea ei a fost estimată la 50 de milioane de dolari, Lata Mangeshkar a dat mereu dovadă de simplitate și nu a acordat o importanță deosebită banilor.

Să ne bucurăm că nu ne-am născut în India!