La Slatina continuă descoperirile halucinante ce privesc un incinerator de deșeuri medicale periculoase. După ce săptămâna trecută comisarii Gărzii de Mediu Olt au încercat să facă un control la incineratorul aparținând firmei Xtreme Eco Energy Group, iar intenția acestora s-a lăsat cu scandal, potrivit Jurnalului Olteniei, vineri seară, aceeași firmă a oferit un alt moment inedit.

La groapa de gunoi de lângă Slatina au fost descoperite deșeuri medicale care ar fi trebuit neutralizate, chiar de firma mai sus menționată, conform adevarul.ro. Descoperirea a fost făcută de un activist de mediu.  

„Informaţia, care pare că s-a confirmat în totalitate, era că patroana firmei Xtreme Eco Energy îşi trimite şoferii să aducă la groapa oraşului parte din deşeurile medicale pentru care încasează sume colosale pentru neutralizare”, scrie sursa citată.

„La data de 14 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat cu privire la faptul că la o halda ecologică dezafectată din municipiul Slatina au fost identificate deşeuri sanitare. În urma acestei sesizări, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Olt s-au deplasat la faţa locului în vederea efectuării de cercetări. Împreună cu specialişti ai Gărzii de Mediu Olt, poliţiştii au identificat în zonă o autoutilitară care transporta deşeuri care nu erau în concordanţă cu menţiunile făcute în documentele de însoţire a transportului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de poluarea prin evacuarea, cu ştiinţa, în apă, în atmosfera sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, Alexandra Dicu, citată de adevarul.ro.

Reamintim că situația gropilor de gunoi, legale și ilegale, este cunoscută și de autorități, care încearcă să ia toate măsurile necesare pentru a reduce poluarea cauzată de incendiile scăpate de sub control.

Citește și: Autoritățile joacă leapșa și pasează vina după bunul plac. Țara incendiilor de vegetație și a nepăsării

#News