Foto: Facebook/Compania Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Compania Construcții Erbașu

Compania Erbașu a anunțat că, potrivit ”Top 100 Antreprenori Generali în Construcții din România – Ediția 2023”, întocmit de IBC Focus pe baza rezultatelor obținute în 2022, Construcții Erbașu se situează pe locul 2, în creștere cu o poziție față de anul anterior.

Totodată, compania își menține și își consolidează poziția, ca prima companie cu capital integral românesc din clasament.

Această clasare ne dovedește ca întotdeauna că prin efortul și dedicarea echipei noastre se obțin rezultate importante. Le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la obținerea acestor rezultate și îi felicităm pe toți cei care fac ca această breaslă să pună umărul la dezvoltarea României”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Noi realizări ale Companiei Construcții Erbașu

În data de 18 octombrie, au fost înregistrate noi progrese importante în cadrul construcției variantei ocolitoare a localității Sânmartin (Județul Bihor – Centura Sânmartin).

În prezent, ne ocupăm de montarea grinzilor prefabricate peste râul Peta și lucrăm la așternerea celui de al doilea strat de asfalt. Totodată, desfășurăm lucrări la infrastructura pasajului ce va traversa Centura Oradea și a pasajului peste calea ferată, la rampele din pâmânt armat, la amenajarea sensurilor giratorii și a pistei pentru biciclete”, au transmis membrii societății.

Potrivit comunicatului, drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5.75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2.27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: două poduri, două pasaje, un viaduct, un pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor și este executat în echipă cu partenerii: Drumuri Orășenești, Procons Group și Vahostav-SK.

Construcții Erbașu: ”Activitatea noastră se reflectă în mod vizibil în fiecare zi pe șantierul viitorului Centru sportiv de recreere – Municipiul Salonta”

În data de 26 octombrie, echipa Erbașu a transmis că, până în prezent s-au efectuat lucrări complexe de pregătire a terenului, care au inclus două faze majore.

În prima fază, s-a realizat o săpătură generală, un blocaj de piatră spartă pe o suprafață de 14.000mp, iar în a doua fază, s-au efectuat lucrări specifice de fundație, constând în instalarea a 3.200 de coloane de piatră vibro-îndesate la o adâncime de 9 metri, pentru a asigura o stabilitate solidă a terenului.

După aceste pregătiri esențiale, s-a trecut la turnarea radierului clădirii principale, utilizând 2.600m3 de beton și 270t de armătură, pentru a crea o fundație solidă și durabilă.

În prezent, lucrăm intens la cofrarea și turnarea stâlpilor și diafragmelor la nivelul demisolului, ceea ce reprezintă un pas important în construcția clădirii. De asemenea, lucrările continuă și la salteaua de balast necesară pentru bazinul de înot destinat adulților, care se află în zona exterioară a proiectului. Această etapă a lucrărilor reprezintă o parte esențială a construcției, contribuind la crearea unei baze solide pentru clădirea principală și pentru facilitățile exterioare, asigurând astfel rezistența și durabilitatea acestora în timp”, au declarat reprezentanții din cadrul Construcții Erbașu.

Compania Erbașu: ”Progresul lucrărilor la noul corp de clădire din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Pompei Samarian – Călărași” reflectă angajamentul nostru pentru dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de sănătate din România”

În data de 31 octombrie, societatea a punctat că activitatea constructorilor se concentrează pe lucrări la nivelul finisajelor interioare, instalațiilor electrice și a instalațiilor sanitare.

Noul corp de clădire împreună cu cele două anexe vor avea o suprafață utilă de 15.500 m2 și o capacitate de 309 paturi noi, destinate secțiilor de Pediatrie, Neonatologie, Bloc Nașteri, Lehuzie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Geriatrie, Neurologie, Psihiatrie și Chirurgie Plastică.

Construim pentru viitor. Cu responsabilitate pentru sistemul sanitar din România”, au precizat reprezentanții companiei.