Planul Național de Redresare și Reziliență, în Săptămâna Patimilor

„Uite că se face curând anul și suntem tot pe-acolo”, subliniază Mihai Tudose, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook

Mihai Tudose / Foto: Facebook

Social democratul migrator, Mihai Tudose, reacționează. Da, acel Tudose care a plecat de la PSD la PRO România, ca mai apoi să se certe cu Victor Ponta și să se împace ulterior cu social democrații lui Marcel Ciolacu, alții decât cei lăsați în urmă de Liviu Dragnea, critică PNRR-ul coaliției de guvernare, susținând că planurile sunt una, în timp ce realizările sunt altele. „Planul Național de Redresare și Reziliență, în Săptămâna Patimilor. Curg mărturisirile neputinței guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eșecul liberalo-pluserist, de data asta în obținerea finanțării europene pentru programul de racordare a localităților românești la rețeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi și acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană”, este de părere Mihai Tudose.

Mihai Tudose, despre PNRR: „Un mizilic față de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigații, după cum a anunțat Dan Barna săptămâna trecută, și față de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles”

Mai mult, Tudose puntează pe faptul că motivul eșecului ar fi același, și anume documentația, pe care acesta o cataloghează ca fiind catastrofală. PSD-istul se referă la documentația depusă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, sub bagheta ministrului Ghinea.

Deci autostrăzi nu, irigații nu, gaze nu.

Mihai Tudose, pe Facebook

Fostul prim-ministru aduce în discuție și promisiunile „halucinante” făcută în cursul verii trecute de alt fost prim-ministru, Ludovic Orban, pornind de la comparația între gradul de conectare a românilor la rețeaua de gaz (35%) și cel din Ungaria (90%).

„Uite că se face curând anul și suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriași la Guvern ca să întocmească proiectele necesare – pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoașa pretinsă de dreapta… Numai patimile românilor continuă…”, a scris Mihai Tudose, astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ciolacu și-a anunțat „pensionarea” din politică