Liderul PSD, Marcel Ciolacu și-a anunțat momentul retragerii din viața politică, unde nu vrea să rămână după vârsta pensionării, asta deși îl are ca model al democrației pe Ion Iliescu, ce la 70 de ani obținea al doilea mandat de președinte al României. Ciolacu a precizat în emisiunea „La Cină”, de la Digi24, că are deja alte obiective pentru perioada post-politică.

„Sper să am maturitatea de a nu mă ține ancorat. La 65 de ani știu că avem dreptul să ne pensionăm. Sub nicio formă nu o să depășesc această vârstă. Poate mai îmi las timp să fac și altceva în viață, nu numai politică. Găsesc alte obiective, a redeveni jurist este una dintre posibilități”, a declarat Marcel Ciolacu, ce în noiembrie va împlini 54 de ani.

De altfel, acesta a dat de înțeles că nu își dorește să candideze la prezidențiale, considerând că nu este obligatoriu ca președintele partidului să fie și candidatul la cea mai înaltă funcție în stat.

Lucrurile majore, în mandatele lui Iliescu și Năstase

În opinia lui Ciolacu, Ion Iliescu este „cel mai bun președinte pe care l-a avut România”, de numele căruia se leagă multe lucruri majore, dar mai ales faptul că aici există democrație. „Să știți că democrația în România există, în principal, datorită lui Ion Iliescu. Mult hulitul comunist Ion Iliescu a lăsat această ţară să o ia în direcţia de democraţie”, a spus Ciolacu. Fostul premier Adrian Năstase și-a lăsat amprenta în zona politicii externe.

„În mandatul lui Ion Iliescu a fost Pactul de la Snagov, când am intrat în Uniunea Europeană. Iar Adrian Năstase pe intrarea în NATO. Lucrurile majore. De la aceste două lucruri, România nu a mai facut niciun salt major. Ne chinuim de atâtea guverne și atâția președinți să intăm în zona Schengen și nu reușim să convingem pentru că nu am avut capacitatea, toate forțele politice, să ia această temă și să o exportăm în Europa și să ne spunem punctul de vedere”, a mai precizat Marcel Ciolacu.  

Citește și: Ciolacu și modelul american pentru alegerile prezidențiale