Un copil de numai 10 ani a murit după ce o placă de beton din gardul ce împrejmuiește terenul de fotbal a căzut peste acesta, relatează ProFM Lider. Potrivit IPJ Galați, polițiștii au fost sesizați cu privire la acest incident nefericit, ce s-a petrecut în această dimineață, în timpul unei competiții sportive,  pe terenul secundar al Bazei Sportive „Dunărea”.

„ Din primele verificări a rezultat faptul că minorul, un băiat în vârstă de 10 ani, dintr-un sat din județul Vaslui, în timp ce participa la o competiție sportivă, s-ar fi apropiat de gardul împrejmuitor, moment în care 2 plăci de beton s-ar fi desprins și ar fi căzut peste acesta, cauzându-i mai multe răni la nivelul capului și a corpului”, se arată într-un cmunicat de presă al IPJ Galați, citat de presa locală.

Copilului i s-a acordat primul ajutor, chiar la teren, după care a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați, dar nu a putut fi salvat.

În cauză de față s-a  întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite ulterior cauzele producerii accidentului.

Bazele sportive din Galați, nesigure

Baza Sportivă „Dunărea” s-a aflat până de curând în administrarea Fundației Sportul Gălățean, împreună cu Sala Sporturilor „Dunărea”, dar și cu Baza Sportivă „Siderurgistul”, Baia Comunală și Patinoarul „Dunărea”. Potrivit unui HCL Galați toate acestea au fost preluate de către Clubul Sportiv Municipial, entitate subordonată Consiliului Local Galați. De altfel, în unele dintre baze se intră pe „propria răspundere”, acestea neavând autorizație ISU.

CSM Galați a fost înființată în martie 2018 și reunea „sub aceeași umbrelă” mare parte din echipele ce oricum primeau deja finanțare de la bugetul local. În februarie 2021, s-a decis reducerea numărului de secții de la nouă la șase, dar și trecerea bazelor sportive de la Fundația Sportul Gălățean la CSM, iar o mare parte dintre angajații FSG ar urma să treacă la CSM.

Citește și: Ionuț Pucheanu acuză Guvernul că ar marginaliza Galațiul în campania de vaccinare