Ministerul Sănătății habar nu are câți pacienți au nevoie de oxigen la Spitalul Orășenesc Cărbunești

Până în acest moment, doi pacienți au decedat

Ministerul Sănătății bâjbâie cifrele. În cursul acestei dimineți, la Spitalul Orășenesc din Cărbunești stația de pompare a oxigenului de la secția ATI a clacat, astfel că peste 15 pacienți au fost transportați în ambulanțe, pentru a li se asigura necesarul de oxigen. În urma defecțiunii și în ciuda faptului că, la fața locului, s-au deplasat ambulanțe din județe apropiate, pentru a da o mână de ajutor, până în acest moment, doi pacienți au decedat. S-a declanțat planul roșu.

Mai mult, Raed Arafat a declarat că va acorda tot ajutorul de care este nevoie – dacă este nevoie, refuzând să pună punctul pe „i”, atunci când vorbim despre cauza defecțiunii. Se așteaptă ancheta oficială, cea care va determina cauzele.

La rândul ei, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ministerul Sănătății e în „plop”

Ministerul Sănătății a anunțat că, în Spitalul din Cărbunești ar fi internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care aproximativ 80-90 pacienți au nevoie urgentă de oxigen. Aceștia au mai spus că, în momentul de față, se lucrează la transferul celor 15, aflați în stare gravă. „Din primele informații, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanțele acestora”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citește și: Dosar penal pentru dezinformare făcută pe rețelele de socializare