Sursa foto: Facebook/Alain Delon
Sursa foto: Facebook/Alain Delon

Celebrul actor francez, în vârstă de 86 de ani, a precizat că intenționează să fie eutanasiat, în Elveția, țara în care locuiește de dinainte de anul 2000.

Actorul i-a cerut i-a cerut fiului său, Anthony, să îl ajute cu această ultimă decizie și să fie de acord cu suicidul asistat.

Într-un interviu recent, fiul său a declarat că tatăl său și-a făcut deja testamentul și intenționează să fie eutanasiat, în Elveția

Delon s-a declarat, în nenumărate rânduri, adeptul sinuciderii asistate.

În primul rând pentru că trăiesc în Elveția, unde sinuciderea asistată este legalizată, și apoi pentru că mi se pare ceva logic și natural. De la o anumită vârstă, de la un anumit punct al vieții, trebuie să ne retragem spre iad în liniște, fără spitale, injecții sau altceva” spunea Alain Delon într-un interviu pentru TV5 Monde, în urmă cu câteva luni.

Alain Delon are o carieră de peste 60 de ani în cinematografia europeană

Alain Fabien Maurice Marcel Delon s-a născut la data de 8 noiembrie 1935.

Actorul și regizorul francez este cunoscut pentru roluri din filme precum Purple Noon (1960), Rocco and His Brothers (1960), L’Eclisse (1962), The Leopard (1963), Le Samouraï (1967), La Piscine (1969), Le Cercle Rouge (1970), Un flic (1972) și Monsieur Klein (1976).

De-a lungul carierei sale, Delon a lucrat cu mulți regizori cunoscuți, printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni și Louis Malle.

Fiind și cântăreț, Delon a înregistrat popularul duet „Paroles, paroles” (1973) cu Dalida. Celebrul actor a dobândit cetățenia elvețiană în 1999.