Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache sprijină sportul și sportivii, iar cea mai recentă acțiune a sa a fost cea de premiere a unuia dintre cei mai titrați luptători români ai momentului.

Astfel, astăzi, edilul Dan Tudorache i-a acordat o diplomă de recunoștință lui Alin Alexuc-Ciurariu (30 de ani), pentru rezultatele de excepție din întreaga carieră sportivă, dar și pentru titlul de campion european, obținut la începutul anului la Roma, unde a concurat la categoria 130 kg.

Sprijinul Primăriei Sectorului 1 pentru multiplul campion la lupte greco-romane va continua, administrația locală intenționează să-l sprijine și pentru pregătirea sa în vederea următoarelor jocuri olimpice.

Cine este Alin Alexuc-Ciurariu

Alin s-a apucat de lupte la vârsta de 10 ani, CS Botoșani, sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei. La 15 ani a devenit vicecampion national de cadeți, apoi campion național în anul următor. În 2007 a câștigat Cupa României la Juniori, devenind și vicecampion european la categoria cadeți.

În 2008, Alin s-a alăturat lotului național de seniori, dar și Clubului Sportiv  Dinamo București, iar succesul a venit imediat. În 2009 era deja campion național la seniori și vicecampion european de juniori.

Este vicecampion mondial la juniori (categoria 96 kg), titlu obținut în 2010, iar pentru acest rezultat a fost desemnat „cel mai bun luptător român al anului”, de către Federația Română de Lupte.  În anul  2011, trece la seniori, unde devine campion național la categoria 120 kg. Tot în 2011, Alin a concurat la categoria 96 kg , la care a câștigat turneul preolimpic de la Helsinki.

În 2015 s-a clasat pe locul 5 la categoria de 98 kg din cadrul Campionatului Mondial ce a avut loc la Las Vegas, fiind astfel primul luptător român calificat la Jocurile Olimpice din 2016. La Rio a ajuns în sferturile de finală, unde a fost învins de armeanul Artur Aleksanian, scorul fiind 0-1. Totuși, acesta s-a calificat ulterior în finală, ceea ce i-a dat lui Alexuc acces la recalificări. A trecut de italianul Daigoro Timoncini, dar a pierdut în meciul pentru bronz cu turcul Cenk İldem,care îl învinsese deja pe el în același stadiu al competiției și anul precedent la Las Vegas.

În anii ce au urmat, a urcat la categoria 130 kg, unde, în anul 2018, respectiv 2019, a câștigat bronzul european. El se pregătește intens pentru calificările la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo, din vara lui 2021.

Citește și: „Casă nouă” pentru 150 de preșcolari din Sectorul 1

#News