Se întâmplă în București: 50 de motocicliști au decis să doneze sânge, iar cu voucherele primite vor să îi ajute pe elevii din mediul rural. Au primit tichete de masă, dar au ales să le preschimbe și să cumpere tablete și laptopuri pentru elevii defavorizați.

Clubul din care fac parte cei 50 de motocicliști se numește Bikers for Humanity și numele spune totul. Cei care au ales să facă o schimbare şi-au dat întâlnire la 9 dimineaţa, în Gara Băneasa. Au decis să pornească încolonaţi spre Centrul de Transfuzii Sanguine. Și au mai decis ceva: să atragă atenţia asupra crizei acute de sânge de la noi din țară.

Lucian Tudoran, donator: “E nevoie urgentă înţeleg că în ultima perioadă e o carenţă pe donarea de sânge şi plasmă şi am zis să punem umărul la treabă.”

Odată cu debutul pandemiei, a apărut și teama în rândul celor care mai donau. Numărul lor a scăzut teribil.

Mihai Oprea, donator: “Să meargă să vadă despre ce este vorba, dacă le este teamă de ace să meargă până în punctul în care acul se apropie de piele şi poate şi-o depăşesc pentru că este singurul lucru pe care nu-l putem cumpăra. Nu poţi să cumperi sânge! Şi poate te gândeşti acum că nu o să ajungi într-o situaţie în care să ai nevoie de sânge dar ţi se întâmplă când te aştepţi mai puţin.”

Cristi Hrubaru: “Am donat de cel puţin trei ori în pandemia asta. Credeţi-mă toţi suntem bine mersi şi sănătoşi. Nu este absolut nici un risc. Sunt convins că dacă veţi face eforturi să mergeţi la Centrul de Transfuzii Sanguine veţi vedea că totul se desfăşoară în condiţii f sterile. Toată lumea poartă masca, toată lumea e foarte atentă cu toată lumea.”

Nu este pentru prima dată când Constantin donează sânge. Este a patra oară când merge, și asta doar în 2020. Un alt membru al clubului Bikers for Humanity va ajuta patru copii internaţi în stare gravă în spital.

Asistentă: “Şi domnul este donator constant, a donat în iunie, deci sub 6 luni de la ultima donare şi domnul va ajuta patru copiii. Are un RH negativ şi fenotipul este format din două antigene, sângele nu este alergic şi atunci au prioritate copiii.”

Citește și: INEDIT. Cu 20 de genuflexiuni îți poți „cumpăra” un bilet de autobuz, în Cluj

#News