Sursa foto: FC Barcelona.com

Cu câteva momente înainte de startul meciului dintre Napoli și FC Barcelona, jucătorii echipei spaniole s-au adunat în spatele unui banner care poartă un mesaj clar de condamnare a atacului Rusiei asupra Ucrainei: STOP WAR ( Opriți războiul).

Nu este prima dată când echipa de fotbal FC Barcelona face un astfel de gest înaintea unui meci. În 2003, jucătorii de fotbal au ieșit pe teren purtând cămăși albe cu cuvintele „Barça pentru pace”, făcând referire la războiul din Irak.

Totodată, în urmă cu câteva zile, toți jucătorii echipei spaniole au îngenunchiat înaintea startului unui meci în semn de protest față de rasismul din fotbal și din societate.

Rusia este sancționată aspru de UEFA

În urma invaziei ce a avut loc asupra Ucrainei, UEFA, organismul de conducere a fotbalului european, a decis să anuleze finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg pe Arena Gazprom după o presiune intensă venită din partea politicienilor vest-europeni.

Clubul german de fotbal Schalke 04 a decis să elimine de pe tricouri numele şi sigla furnizorului rus de gaze Gazprom, principalul său sponsor, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Având în vedere evenimentele, evoluţiile şi agravările din ultimele zile, FC Schalke 04 a decis să scoată cuvântul ‘Gazprom’ de pe tricourile sale”, a precizat, joi, clubul într-un comunicat.

Reamintim că Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, a decis să rămână alături de jucătorii săi în capitala Ucrainei. Antrenorul român a declarat în urmă cu o zi că nu va pleca spre România, precizând că „nu este un laș.”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat că „Il Luce” ar fi trebuit să se întoarcă acasă alături de familie, în special într-un moment atât de delicat.

„Îmi pare rău de Mircea Lucescu, să vorbesc așa în limbaj fotbalistic – că nu s-a ușchit mai repede de acolo. Îmi pare rău de el că suferă. Nu suferă el cât suferă familia. Îți dai seama că mai mult suferă doamna decât el, fiul din Grecia (n.r. Răzvan Lucescu)”, a declarat Dumitru Dragomir, potrivit Prosport.

Mircea Lucescu nu își abandonează jucătorii de la Dinamo Kiev