Sursa foto: Prep Couch

Actorul cunoscut pentru rolul său din „Terminator” a declarat că de mai bine de cinci ani de zile ține o dietă bazată în proporție de 80% pe plante. Mai mult, acesta a menționat faptul că mănâncă rareori carne, iar valorile sale de colesterol au scăzut după ce a decis să își schimbe stilul de viață.

Cu toate acestea, Schwarzenegger a mai spus că, din când în când, se întoarce la alimentele din proteină animală.

Actorul a declarat că un bun prieten din anturajul său i-a recomandat să treacă la un regim bazat în majoritate pe plante deoarece este bine și pentru mediul înconjurător, dar și pentru sănătatea sa.

„Nu pot rezista la o friptură suculentă când ies cu prietenii sau la cârnăciori din Austria”

„În ultimii cinci ani am avut o dietă 80% bazată pe plante. Chiar dacă mănânc carne uneori (…) mănânc mai ales pe bază de plante pentru că este cea mai bună soluție pentru sănătatea mea generală și (…) pentru mediu, deoarece defrișarea pădurilor și creșterea animalelor pentru carne provoacă atât de multă poluare”, a spus starul de la Hollywood.

Actorul a declarat că trecerea la o dietă bazată pe plante s-a datorat problemelor de sănătate pe care le-a avut în ultimii ani. Mai exact, acesta a avut o intervenție chirurghicală pe inimă pentru a înlocui o valvă pulmonară în 2018, iar la o distanță de doi ani, Arnold a avut o a doua intervenție chirurgicală majoră pentru a-și înlocui valva aortică.

Fostul guvernator al Californiei a anunțat că schimbarea stilului de viață i-a adus multe beneficii, precizând că se simte „o persoană diferită.”

„Mă simt mai sănătos și mai tânăr în general. Am o nouă valvă aortică ce merge împreună cu valva pulmonară de la ultima mea intervenție chirurgicală. Mă simt fantastic și deja am mers pe străzile din Cleveland bucurându-mă de statuile uimitoare”, a mai spus actorul.

 Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un accident rutier cu patru mașini în Los Angeles. Oamenii legii au precizat că accidentul s-a produs din vina actorului care ar fi trecut pe culoarea roșie.

Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un accident rutier. Cum se simte actorul