În primul rând: să facem diferența clară între concertele gratuite, pro-bono și concertele organizate de primării și plătite din banii publici. Nu e treaba primarului să facă paranghelii așa cum nu e treaba primăriei să se joace, după bunul plac, cu banul public. Și dacă anul 2020 ne-a cam scutit de miorlăieli locale, să ne amintim de alți ani, ani în care concertele aveau ca scop strict campania electorală.

Cu alte cuvinte, primarul ți-o aduce pe Paula Seling, trupa Andre reîmpăiată sau orice obscuritate care nu interesează pe nimeni. Pentru ce? Pentru show. Rezultatul show-ului: un vot în plus, mizerie și un votant care trăiește cu iluzia că se întâmplă ceva distractiv pe tarlaua lui. Plus că e show pe banii tăi.

Primarul te face să crezi că totul e gratis, adaugă niște grătărele, bere și tarabe cu semințe (pentru care, da, plătești) și pune eticheta de: Concert Gratuit.

Iar dacă primarul orașului tău a stat cuminte, să ne amintim de București. Un exemplu concret: Primăria Sectorului 5 a plătit circa 45.000 de euro pentru spectacolul organizat de Centrul Cultural de Tineret. În decembrie 2018, instituția a plătit 27.917 lei pentru un recital live de 45 minute cu trupa Parazitii și 55.930 lei pentru un concert Andra de 30 de minute. Din banii bucureștenilor.

”Concertele plătite din bani publici ar trebui interzise. Ele nu fac altceva decât să transforme în asistați social atât publicul (care vin la mocangeală) cât și artiștii (care nu ar primi atâția bani la un eveniment privat).

Ca să nu mai zic că majoritatea acestor concerte fac parte din campanii electorale.

În concluzie, dacă îmi place un artist sau vreo trupă, le cumpăr cd-ul din benzinărie, merg la concertele lor și PLĂTESC BILET, plătindu-le astfel munca și arătându-mi aprecierea.

În altă ordine de idei, poate că nu vreau ca din banii mei din impozite să fie plătit un artist care mie nu-mi place și la al cărui concert nu aș merge niciodată.

Trebuie renunțat la aceste concerte care îi învață pe unii la mocangeli, iar pe ceilalți la bani mulți câștigați ușor. Apoi, în vremuri tulburi, când nu mai vin lucrurile moca, se plâng și unii, și alții”, a declarat Marian Godină pe pagina de Facebook.

Citește și: EBA a convins o oaie s-o voteze. Nu-i problemă, tati a convins o turmă întreagă

#News